x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ridzi, la un vot de percheziţia electronică

Ridzi, la un vot de percheziţia electronică

de Monica Iordache Apostol    |    14 Dec 2010   •   21:18

Deputaţii nu le-au dat permisiunea procurorilor să extindă  ancheta penală în cazul fostului ministru Monica Iacob Ridzi şi să percheziţioneze calculatorul folosit de aceasta în timpul mandatului de ministru. În favoarea cererii procurorilor de extindere a anchetei au votat 99  de deputaţI, iar împotrivă 109 , votul fiind secret. Pentru percheziţia informaţică au votat 109 deputaţi, iar împotrivă 110.

În primul caz au fost 14 voturi anulate, iar în al doilea doar trei. Monica Iacob Ridzi a fost prezentă la şedinţă şi le-a cerut colegilor săI să respingă solicitările DNA, pentru că sunt neîntemeiate. "Procurorii solicită aprobarea unei percheziţii informatice a unui calculator, uitând că el a fost folosit şi de alţI angajaţI ai ministerului, după plecarea mea din minister. Procurorii au prezentat fapte profund nereale, au nesocotit declaraţiile unor martori de bună credinţă şi au nesocotit regulile generale ale programului de achiziţii publice”, s-a apărat  fostul ministru.

Ridzi a mai spus că "s-au pus în mişcare strategii comunicaţionale” cu scopul de a o "discredita”, campanii pe care le-a încurajau "tacit” întrucât din cauza problemelor de sănătate nu a putut să dea "o replică pe măsură”. "Oricând se poate interpreta că un adaos comercial este supraevaluare de preţ. Anchetă abuzivă a procurorilor vulnerabilizează orice şef de instituţie publică. Pentru a descuraja acest lucru este nevoie de votul dumneavostră negativ”, i-a avertizat Ridzi pe colegii săI că pot ajunge oricând în aceeaşi situaţie.

La Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, cererile procurorilor primiseră aviz negativ, dar preşedintele Traian Băsescu a declarat săptămâna trecută  la TVR că decizia Comisiei este "inadmisibilă”, menţionând că speră ca plenul Camerei Deputaţilor  să fie "mai înţelept".

Monica Iacob-Ridzi este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată, uz de fals. Anchetatorii au calculat un prejudiciu de peste 100.000 de euro, ca urmare a achiziţionării de către Ministerul Tineretului şi sportului a unor produse electronice, printre care laptopuri, un frigider şi o scenă.

×