x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Robert Cazanciuc: "Raportul pe MCV este mai bun decât anul trecut"

Robert Cazanciuc: "Raportul pe MCV este mai bun decât anul trecut"

22 Ian 2014   •   12:45
Robert Cazanciuc: "Raportul pe MCV este mai bun decât anul trecut"

Raportul de evaluare a progreselor înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare de anul acesta este mai bun decât cel de anul trecut, a declarat ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

"Raportul de anul acesta este mai bun decât cel de anul trecut. S-a revenit la structura de evaluare anterioară cu cele patru condiţionalităţi, fiind eliminate recomandările referitoare la statul de drept", a mai spus ministrul Cazanciuc.

România a făcut progrese în numeroase domenii de la ultimul raport în cadrul MCV, a declarat miercuri, la Bruxelles, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray.

"Bilanţul instituţiilor-cheie din domeniul judiciar şi în materie de integritate a rămas pozitiv, în ciuda unor circumstanţe uneori dificile. A continuat adoptarea unor modificări legislative necesare şi îndelung aşteptate, iar spiritul de cooperare dintre instituţiile judiciare şi Ministerul Justiţiei contribuie la soluţionarea problemelor de ordin managerial. în acest sens, situaţia a beneficiat de atmosfera mai calmă din punct de vedere politic din ultimii ani", a spus Mark Gray, care a prezentat ultimul raport privind progresele înregistrate de România în cadrul MCV.

Purtătorul de cuvânt al executivului comunitar a adăugat că, totuşi, persistă preocupările legate de independenţa sistemului judiciar şi sunt multe exemple de rezistenţă la măsurile în materie de integritate şi anticorupţie.

×