x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Robert Turcescu a sesizat Instituţia Prefectului în privinţa unui consilier general! Ce s-a intamplat?

Robert Turcescu a sesizat Instituţia Prefectului în privinţa unui consilier general! Ce s-a intamplat?

04 Noi 2016   •   19:00
Robert Turcescu a sesizat Instituţia Prefectului în privinţa unui consilier general! Ce s-a intamplat?
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Robert Turcescu, consilier general PMP, a anunţat că a sesizat Instituţia Prefectului Capitalei în privinţa consilierului general Mihăiţă Vîrză, care a intrat în CGMB din partea UNPR, pe listele PSD - UNPR, iar la alegerile parlamentare va candida pe listele Partidului Social Democrat.

"Vîrză e cel pe care am vrut să-l excludem din PMP acum trei săptămâni. Dar, surpriză, nu îşi depusese adeziunea la PMP, deci nu era şi nu a fost membru al Partidului Mişcarea Populară! Iar fuziunea PMP - UNPR nu era tranşată în justiţie. Ieri (joi - n.r.) am sesizat instituţia Prefectului Capitalei în legătură cu prezenţa lui Vîrză la şedinţa CGMB din 31.10.2016, dată la care el era deja membru PSD (fiind candidat al acestui partid la alegerile parlamentare din 11 decembrie). Nu sunt jurist, dar participarea lui Vîrză la şedinţa de Consiliu cred că a fost ilegală. Dacă şi Prefectul va fi de aceeaşi părere, cred că trebuie anulate toate deciziile luate la acea şedinţă în care votul lui Vîrză a fost decisiv pentru trecerea unor proiecte iniţiate de Firea", a scris Robert Turcescu pe Facebook.

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a precizat la rândul lui că o persoană nu poate face parte din două partide politice în acelaşi timp.

"Conform legilor electorale, un om nu poate face parte din două partide politice şi, ca să fie pe o listă electorală, trebuie să fie membru de partid! Altfel nu se poate! Dl Vîrză, pentru a fi în Consiliu, trebuie să mai fie membru PMP, sau cel puţin membru UNPR, partid care nu mai există", a scris Ciucu pe Facebook.

Pe 21 septembrie, Robert Turcescu anunţa că va cere excluderea din formaţiunea politică a trei consilieri generali PMP, care nu au părăsit şedinţa CGMB, aşa cum au făcut colegii lor.

"În CGMB suntem patru consilieri generali aleşi pe listele PMP, la care, teoretic, după fuziunea PMP - UNPR ni s-au mai adăugat doi colegi de partid via UNPR. Deci şase. Azi am decis, în calitate de lider de grup, să părăsim şedinţa în desfăşurare a CGMB din mai multe motive: ordinea de zi populistă întocmită de Firea, atitudinea sfidătoare şi obraznică a majorităţii PSD - ALDE faţă de ceea ce înseamnă dezbaterea democratică într-un astfel de for. Din cei şase consilieri generali PMP, trei au decis să rămână în şedinţă", scria Turcescu pe Facebook. El adăuga că este vorba despre cei doi "colegi" veniţi de la UNPR (Florentina Gherghiceanu şi Mihăiţă Vîrză), dar şi de Lucian Iliescu.

Sursa: AGERPRES

×