x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Romanii din Canada i-au scris lui Ion Iliescu

Romanii din Canada i-au scris lui Ion Iliescu

26 Iul 2004   •   00:00

Comunitatea romaneasca din Montreal este revoltata dupa aflarea vestii ca Magda Botez, consulul general al Romaniei in orasul canadian, a fost rechemata de la post.

Reprezentantii comunitatii i-au trimis presedintelui Ion Iliescu o scrisoare deschisa in care ii cer interventia pentru mentinerea Magdei Botez la sefia misiunii diplomatice.

FARA MOTIV? Comitetul PlaceRomFest, ai carui membri i-au scris lui Iliescu, subliniaza ca Botez a fost rechemata fara ca Ministerul de Externe de la Bucuresti sa ofere vreo explicatie, cu o luna inainte de inaugurarea, in septembrie, la Montreal, a Pietei Romaniei. La eveniment va participa si seful statului. Romanii din Canada sustin ca Botez a avut un rol insemnat in realizarea proiectului.

Semnatarii scrisorii ii semnaleaza lui Iliescu si faptul ca Botez este al treilea consul general la Montreal schimbat in numai trei ani, ceea ce "pune multe semne de intrebare".

INCIDENT. Magda Botez a fost sotia lui Mihai Botez, fost ambasador al Romaniei la ONU si la Washington, decedat in 1995. Ea are dubla cetatenie, romana si americana, si a mai condus consulatul roman din Los Angeles. Luna trecuta, Magda Botez a avut parte de un incident nefericit. Ea a suferit o intoxicatie dupa o scurgere de gaze la sistemul de canalizare din zona in care se afla resedinta sa. Initial, cand nu se stia ce substanta sta la originea intoxicatiei, s-a crezut ca ar putea fi vorba despre un atac terorist. Mai ales ca in acea perioada consulatul din Montreal ar fi primit si o scrisoare de amenintare. (Lavinia Tudoran)

×
Subiecte în articol: politic botez