x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Românii, revoltaţi de fotografia cu Hans Klemm şi steagul secuiesc! Ce mesaje au scris pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA

Românii, revoltaţi de fotografia cu Hans Klemm şi steagul secuiesc! Ce mesaje au scris pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA

14 Sep 2016   •   17:54
Românii, revoltaţi de fotografia cu Hans Klemm şi steagul secuiesc! Ce mesaje au scris pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA
Sursa foto: Facebook.com/antalarpadandras

Primarul oraşului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a postat pe pagina sa de socializare o fotografie în care apare alături de ambasadorul SUA în România, şi de alţi reprezentanţi locali, ţinând în mână steagul ţinutului secuiesc.

"Ambasadorului SUA i-am făcut cadou un steag al comunităţii secuieşti, steag care a devenit şi simbolul lipsei de respect al autorităţilor faţă de comunitatea secuiască. Menţionez, că acest steag a fost folosit prima dată în 1599, când secuii au luptat alături de Mihai Viteazul", a scris primarul Antal Arpad pe Facebook.

Reacţiile românilor nu au întârziat să apară, arătându-şi revolta pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei SUA la Bucureşti. Iată doar câteva dintre mesaje:

"Este de apreciat faptul ca tineti cont si de moniritatile nationale, insa Romania nu poate favoriza o minoritare mai mult decat cealalta, referitor la minoritatea maghiara, ea beneficieaza de foarte multe drepturi, iar maghiarii ca si cetateni traiesc in pace si prietenie cu romani. Insa trebuie luptat ca prietenia dintre romani si maghiari sa nu fie umbrita de tot felul de forme de separatism sau in unele cazuri de extremism ultra-nationalist"

Citeşte şi Scandal diplomatic. Purtătorul de cuvânt al MAE: Ambasadorul SUA nu a fost convocat

"Steagul Romaniei la Deveselu nici nu se vedea, ce incercati sa faceti domnule ambasador Klem? Naiba mai intelege gesturile dumneavoastra. Va rog sa faceti o poza si cu steagul minoritatii lipovene din Romania".

"Sensibilitatile unor nationalisti sunt exagerate. La fel si chemarea ambasadorului pentru a da explicatii. Ambasadorul nu a facut altceva decat sa respecte identitatea unei minoritati care locuieste pe teritoriul Romaniei. De altfel drapelul si simbolurile secuilor, se afla chiar pe stema Romaniei fiind incluse in cea a Transilvaniei. Fondul albastru cu pasarea Turul si semiluna, sunt prezente pe stema Romaniei".

Citeşte şi Reacţia MAE, după fotografia cu Hans Klemm şi steagul secuiesc: "Asemenea vizite presupun luarea în considerare a posibilităţii existenţei unor sensibilităţi"

"Ce ne făcuși, frate mai mare?! Noi ziceam ca ne ajuți, când colo... ții partea rușilor la Rasarit și te pozezi cu extremiștii chiar in inima Romaniei... Pacat..."

"Poate va sosi ziua in care va reusi sa citeasca cartea "Fereste-ma, Doamne, de prieteni", a conationalului sau, prof. Larry Watts..."

Citeşte şi Reacţia Ambasadei SUA, după fotografia cu Hans Klemm şi steagul secuiesc: "Este ambasador în întreaga Românie"

"IAR DOMNUL KLEMM ESTE AMBASADORUL AMERICAN LA BUCURESTI CARE SE FOTOGRAFIAZA CU EXTREMISTI MAGHIARI SI TINAND IMPREUNA CU EI STEAGUL SECUIESC IN FATA................NU VA DEPASITI CUMVA ATRIBUTIILE, DOMNULE AMBASADOR? IN GUVERNUL PONTA AVEATI TUPEUL SA MERGETI IN PARLAMENT SA-I URECHIATI DACA VROIAU SA SCHIMBE O LEGE..............."

"iar prostie de copil mic ...
Atata timp cat sunt parteneri pentru aparare , apararea Granitelor actuale, se pot fotografia cu 1000 de steaguri ... nu ne intereseaza ce fotografii fac ! Iar cei ce au facut acesta intrunire pentru acesta fotografie, stiau ca va iesi scandal si barfa pe tema uneio fotografii cu un steag ! In toate tarile lumii se fotografiaza lumea cu zeci de steaguri, in SUA isi fac costum de baie din steaguri , bikini si sutiene ... din tot felul de steaguri! propaganda lui peste , uita sa precizeze ca SUA , NATO si UE sunt parteneri ai Romaniei ! Cu documente ! Parteneri SIGURI !  "Primarul Arpad Antal, care e un puscariabil sadea anchetat de DNA ascuns sub plapuma nationalismului maghiar, a reusit sa-l bage pe ambasadorul SUA in porcariil....."

"Mai bine ati fi ambasador in Ungaria"....

Mai multe comentarii, pe https://www.facebook.com/bucharest.usembassy

×