x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Romaşcanu (PSD): Preşedintele a înlocuit ţinutul în casă cu Ţinutul Secuiesc

Romaşcanu (PSD): Preşedintele a înlocuit ţinutul în casă cu Ţinutul Secuiesc

03 Mai 2020   •   14:26
Romaşcanu (PSD): Preşedintele a înlocuit ţinutul în casă cu Ţinutul Secuiesc

Purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu îl atacă pe preşedintele Iohannis, spunând că „europeanul Iohannis a murit” și noul Iohannis a înlocuit „ținutul în casă” cu Ținutul Secuiesc.

PSD îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că minte în legătură cu o eventuală înţelegere între PSD şi Ungaria.

„Preşedintele a acuzat PSD de înţelegeri oculte cu Ungaria pentru autonomia Ţinutului Secuiesc. Fără nicio probă, fără nicio dovadă, fără niciun argument. Este pur şi simplu o minciună majoră, gravisimă, impardonabilă”, a spus Romaşcanu despre Iohannis.

„Pentru câteva minute, preşedintele a înlocuit ţinutul în casă cu Ţinutul Secuiesc, Europeanul Iohannis a murit”, a fost concluzia social-democratului.

Lucian Romaşcanu reaminteşte momentul din 2005, când PNL a votat în Parlament pentru proiectul pentru autonomia Ţinutului Secuiesc.

„Ne amintim cu toţii şi am văzut cu toţii cum preşedintele Iohannis, astăzi un român foarte verde, lua poziţie de drepţi când auzea imnul aşa-zisului Ţinut Secuiesc, iar partidul său PNL a votat în 2005 pentru proiectul de la acel moment care permitea autonomia Ţinutului Secuiesc”, a adăugat Romaşcanu.

Comisia de control a SRI îl va audia, marţi, pe şeful SRI Eduard Hellvig, care va trebui să pună la dispoziţia Parlamentului informaţii cu privire la o eventuală înţelegere între PSD, UDMR şi liderii de la Budapesta pentru vânzarea Ardealului.

(sursa: Mediafax)

×