x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rovana Plumb: Dezbaterea Codului silvic în Senat ar trebui amânată

Rovana Plumb: Dezbaterea Codului silvic în Senat ar trebui amânată

de Mediafax    |    08 Noi 2013   •   15:53
Rovana Plumb: Dezbaterea Codului silvic în Senat ar trebui amânată

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a susţinut, vineri, că dezbaterea parlamentară pe fond privind modificarea Codului silvic ar trebui amânată astfel încât să se dea posibilitatea specialiştilor să facă propuneri şi să depună amendamente la acest proiect de lege.

Ea a făcut aceste declaraţii la dezbaterea "Protejarea mediului şi stimularea creşterii economice verzi" din cadrul celei de-a treia ediţii a "Atelierelor viitorului" organizate de PSD, care se desfăşoară la Parlament.

"Au apărut aceste probleme legate de Codul Silvic şi va trebui să luăm o decizie politică, în sensul de a nu intra pe dezbatarea pe fond, care ar trebui să aibă loc marţea viitoare în Parlament, deoarece specialiştii şi colegii mă informează că nu s-au depus toate propunerile care au fost făcute şi de faptul că filosofia Codului Silvic este cea legată de evoluţia economică şi nu se ţine cont de aspectele politicilor de mediu şi sociale", a spus Rovana Plumb.

Ea a menţionat că o eventuală decizie de amânare a dezbaterii în plenul Senatului ar putea fi luată sâmbătă dimineaţă.

"Eu credeam că toate dezbaterile au fost făcute. Dacă aş fi ştiut că nu este aşa, am fi făcut rapid o întâlnire. Dacă mai sunt propuneri şi amendamente în afară de cele pe care le-am primit în această dimineaţă pe Codul Silvic... atunci este o decizie politică şi o voi discuta astfel încât cel puţin mâine dimineaţă să vedem dacă cerem amânarea dezbaterii pe fond pentru a putea organiza o întâlnire fulger cu dumneavoastră (cu specialiştii din domeniu – n.r.), pentru că, în acest moment, eu înţeleg că trebuie schimbată toată filosofia Codului silvic", a mai spus Plumb.

Proiectul de lege de modificare a Codului silvic a fost dezbătut, marţi, de membrii Comisiei pentru agricultură din Senat, în prezenţa ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Ana Varga.

Tot marţi proiectul a primit aviz negativ din partea Comisiei juridice a Senatului, senatorii jurişti constatând că acest proiect încalcă normele de tehnică legislativă, deoarece modifică mai mult de jumătate din corpul legii Codului silvic care este în prezent în vigoare.

Aceştia au apreciat, ţinând cont de amploarea modificărilor propuse de Executiv, că iniţiatorul ar trebui să prezinte, în schimb, nu un proiect de modificare a Codului silvic, ci un nou Cod silvic.

×
Subiecte în articol: rovana plumb codul silvic