x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ed Davey, ministrul britanic al Mediului, fascinat de frumusețea Muzeului Satului

Ed Davey, ministrul britanic al Mediului, fascinat de frumusețea Muzeului Satului

24 Iul 2013   •   14:00
Ed Davey, ministrul britanic al Mediului, fascinat de frumusețea Muzeului Satului

Prezent, ieri, la Muzeul Satului, unde ministrul român al Mediului, Rovana Plumb l-a invitat la o întâlnire bilaterală, Edward Davey, secretarul de Stat pentru Energie şi Schimbări Climatice din Marea Britanie, s-a declarat fascinat de frumusețea caselor și bisericilor din lemn din interiorul Muzeului.

La conferința de presă, organizată în aer liber, într-o curte din apropierea bisericii maramureșene, oficialul britanic i-a mulțumit ministrului român pentru primirea într-un cadru cu totul special.

„Singura problemă pe care o voi avea, la Londra, când ministrul Rovana Plumb îmi va întoarce vizita, va fi găsirea unui loc la fel de frumos pentru întâlnire”, a adăugat Davey.

Stafful ministrului britanic a făcut fotografii în muzeu și a cerut detalii despre exponate, exprimandu-și, totodată, entuziasmul față de frumusețea Bucureștiului și a clădirilor sale, pe care oaspeții le-au comparat cu cele pariziene.

La întâlnirea de ieri, Edward Davey a precizat, între altele, că este foarte bucuros ca România a acceptat să facă parte din Grupul pentru Creștere Verde și că are o excelentă colaborare cu Rovana Plumb, despre care a apreciat că este “un ministru foarte puternic și cu viziune”.

El a accentuat buna colaborare dintre România și Marea Britanie în domeniile deșeurilor și energiei. Cei doi miniștri au discutat subiecte precum managementul deşeurilor, schimbările climatice şi măsurile aferente pentru combaterea şi adaptarea la efectele acestora, dar și despre explorarea gazelor de şist, pentru care Marea Britanie a anunțat, recent, acordarea de facilități fiscale.

Întâlnirea dintre miniștrii Rovana Plumb și Edward Davey a făcut parte din programul unei vizite ample a delegaţiei Marii Britanii în România.
Ministrul Mediului, Rovana Plumb a fost invitată, în viitorul apropiat, la Londra pentru continuarea proiectelor comune celor două țări. 

×
Subiecte în articol: rovana plumb ed davey Muzeul Satului