x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rovana Plumb (PSD): România este dată ca exemplu la nivelul UE pentru integrarea tinerilor pe piaţa muncii

Rovana Plumb (PSD): România este dată ca exemplu la nivelul UE pentru integrarea tinerilor pe piaţa muncii

de Agerpres    |    14 Sep 2014   •   15:40
Rovana Plumb (PSD): România este dată ca exemplu la nivelul UE pentru integrarea tinerilor pe piaţa muncii

Vicepreşedintele PSD Rovana Plumb susţine că România este dată ca exemplu de bună practică la nivelul UE pentru integrarea tinerilor pe piaţa muncii.

"Am auzit, din partea preşedintelui Traian Băsescu, o variantă incorectă cu privire la realitatea pe subiectul schemei de sprijin pentru integrarea tinerilor pe piaţa muncii. Nu numai că nu există nicio întârziere în implementarea acestui program în România, dar suntem daţi chiar ca exemplu de bună practică la nivelul UE pentru modul de implementare a schemei. Iată că acest guvern are rezultate apreciate şi în plan european şi ştie să folosească fondurile europene, pentru a crea locuri de muncă şi pentru a-i ajuta pe tineri să îşi găsească un loc de muncă", afirmă Rovana Plumb într-un comunicat de presă.

Preşedintele Traian Băsescu le-a transmis sâmbătă tinerilor prezenţi la Şcoala de Vară a Partidului Mişcarea Populară (PMP) că, dacă ar fi în locul lor, ar face "proteste zilnice la Guvern", pe motiv că Executivul nu a reuşit până acum să cheltuiască fondurile alocate de Comisia Europeană pentru programul Locuri de muncă pentru tineret.

"În programul 'Locuri de muncă pentru tineret', spre exemplu, Romania are alocate 106 milioane de euro care trebuie cheltuiţi în perioada 2014-2015. Dacă aceşti bani nu se cheltuiesc, se realocă altor ţări. Deci, în 2014-2015 trebuie să cheltuim cei 106 milioane de euro, destinaţi creării de locuri de muncă pentru tineri. Cât credeţi ca s-a cheltuit până acum? Zero. Programul transmis de Guvernul României la Comisia Europeană nici măcar nu este aprobat, ceea ce este nepermis (...) În această direcţie, eu, dacă aş fi în locul vostru, aş face zilnic proteste la Guvern, pentru că nu sunt bani pe care să-i ai la dispoziţie pentru multă vreme", a afirmat preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a explicat că suma de 106 milioane de euro este destinată tinerilor din regiunile în care şomajul în rândul tinerilor depăşeşte 25%.

Schema de finanţare a locurilor de muncă pentru tineri este funcţională, iar măsurile sunt momentan finanţate de la bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Fondurilor Europene (MFE), remis ca urmare a declaraţiilor preşedintelui Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: rovana plumb fonduri ue traian basescu