x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rudolph Giuliani. Coaliţia PSD cu PDL- o ocazie minunată, dacă va fi folosită corect

Rudolph Giuliani. Coaliţia PSD cu PDL- o ocazie minunată, dacă va fi folosită corect

15 Dec 2008   •   00:00

Fostul primar al New York-ului Rudolph Giuliani, aflat în vizită în România, priveşte cu ochi buni o coaliţie între dreapta şi stânga politică din România, cu condiţia ca fiecare tabără să sacrifice ideologia proprie în beneficiul ţării.



Acesta de altfel are experienţă politică atât în Partidul Democrat, de stânga din SUA, dar şi în cel Republican cu care s-au identificat după ce a fost dezamăgit de gradul de implementare al politicilor primului partid.

În ce priveşte situaţia din România, acesta crede că "poate fi o ocazie minunată, dacă va fi folosită corect, să-şi dea seama asupra căror puncte se pot pune de acord. Care sunt principiile comune în privinţa cărora fiecare tabără poate sacrifica puţin din ideologia sa ca să facă ceva pentru ţară", declara republicanul. Acesta dă lecţii politicienilor români din istoria americană. În acest sens îl amintea pe Ronald Reagan. "Ca şi mine, el a fost democrat înainte de a fi republican. Asta l-a ajutat să-şi dea seama cum să treacă lucrurile prin Congres. Şi a avut mult succes cu un Congres democrat, deoarece le înţelegea modul de gândire. Deci fiecare tabără trebuie să se pună puţin în pielea celeilalte şi să-şi dea seama cum să rezolve problemele existente" .

Giuliani recomandă noii majorităţi să se preocupe atent de criză, care este "mai mare decât ei, mai mare decât noi". În acest sens el crede că soluţia ar putea fi comerţul exterior.

Referitor la o eventuală dezamăgire a electoratului celor două partide, Giuliani crede că importante sunt rezultatele concrete. "Ambele tabere vor fi dezamăgite. La început, cel puţin. Vom crea o nouă tabără. De oameni pe care îi interesează să acţioneze concret ca să ajute guvernul în mod practic mai degrabă decât să servească o ideologie", este de părere fostul primar.
www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: politic