x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ruptură între PNL și partidul lui Băsescu, din cauza USR

Ruptură între PNL și partidul lui Băsescu, din cauza USR

de Ion Alexandru    |    06 Aug 2020   •   10:49
Ruptură între PNL și partidul lui Băsescu, din cauza USR

Senatorul Cătălin Lucian Iliescu, candidatul PMP la Primăria Sectorului 5, anunță ruperea de guvernarea PNL. Acesta a transmis, ieri, că având în vedere ultimele negocieri de pe scena politică, între PNL și USR-PLUS, unde PMP nu a fost invitat, consideră că „se impune ieșirea de la guvernare a PMP”.

„Nu poți spune că dreapta trebuie să se coalizeze și când e vorba de luarea unei decizii în ceea ce privește listele de candidați pentru Capitală să invoci diverse argumente pentru a înlătura PMP. Să înțelegem că PMP a fost un partid de profesioniști doar pentru a ajuta PNL să guverneze? Și acum este vândut PSD-ului?”, a adăugat Iliescu.

Afirmațiile au loc la o zi după ce președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat că Traian Băsescu va fi candidatul acestui partid la funcția de primar general. Acesta a susținut că „aroganța USR a generat această situație. Că va pierde Nicușor Dan este meritul USR, nu al PMP”.

„Vom merge cu Traian Băsescu, pentru că vrem să obținem un capital politic care să ne permită, așa cum se întâmplă în democrație, să avem vocea noastră politică. Pe candidatura domnului președinte mizăm la alegerile locale. Atâta timp cât aroganța celorlalți ne-a împins în această situație”, mai spune Tomac.

 

×