x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică S-a saturat! - Videanu nu mai vrea la Primarie

S-a saturat! - Videanu nu mai vrea la Primarie

de Oana Stancu Zamfir    |    Monica C. Andrei    |    14 Ian 2006   •   00:00
S-a saturat! - Videanu nu mai vrea la Primarie

Primarul general, Adriean Videanu (foto), nu mai vrea inca un mandat la Primaria Capitalei.

S-a saturat de problemele edilitare cu toate ca, teoretic, are de partea lui majoritatea consilierilor generali. "Sa vina cine-o vrea". Declaratia oficiala a facut-o ieri dupa ce s-a intors din Franta, insa decizia a luat-o inainte de Sarbatorile de iarna. Videanu spune ca vrea sa faca reforma in Bucuresti, motiv pentru care nu vrea sa fie constrans de un al doilea mandat. In campanie ar trebui sa se poata lauda si cu masuri populiste, explica el. "Sigur, bucuresteanul nu va fi incantat cand Bucurestiul se va sufoca de lucrari. Eu imi propun sa ma ocup de proiectele necesare Capitalei, care includ si masuri mai dure, mai nepopulare, fara sa am constrangerea unei alte candidaturi. Altfel, ar insemna sa dai o spoiala si atat", spune edilul-sef al Capitalei. In plus, Videanu vrea sa faca unele schimbari si in randul directorilor din cadrul Municipalitatii, multi facand parte din echipa fostului primar, actual presedinte Traian Basescu. Si acest lucru i-ar aduce un val de reprosuri la adresa sa.

DE LA NAS, LA FIN. Dupa ce isi va termina mandatul, Adriean Videanu vrea sa predea stafeta lui Liviu Negoita, finul sau si actualul primar al Sectorului 3. Numai ca Negoita, cel putin in prima faza, nici nu vrea sa auda. "Nu candidez pentru Primaria Capitalei. Am spus ca mai vreau inca un mandat de primar al Sectorului 3 si ma tin de cuvant", a precizat edilul Sectorului 3.

Realitatea ne-a demonstrat insa de atatea ori ca politicienii isi schimba declaratiile si intentiile foarte repede. Chiar presedintele Traian Basescu, pe vremea cand ocupa scaunul de primar general, declara ca vrea sa stea opt ani la Primaria Capitalei si dupa patru ani si jumatate ajungea la Cotroceni.

Asa ca e posibil ca finul Negoita sa-si asculte in final nasul, adica pe Videanu, si sa candideze pentru fotoliul de primar al Capitalei. Mai trebuie doar acordul lui Basescu.

×
Subiecte în articol: politic videanu