x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică S-au chinuit sa se ignore - Basescu si Tariceanu, umar la umar la bilantul MAI

S-au chinuit sa se ignore - Basescu si Tariceanu, umar la umar la bilantul MAI

de Marcel Raducanu    |    28 Feb 2007   •   00:00

Desi primii demnitari ai tarii au incercat sa pastreze aparentele, tensiunea dintre presedintele Basescu si premierul Tariceanu a fost evidenta si ieri, in timpul bilantului pe 2006 al Ministerului Admnistratiei si Internelor (MAI). Nu s-au salutat, nu si-au vorbit, nu s-au privit. Si nici n-au vrut sa spuna de ce.

Karina Knapek/JURNALUL NATIONAL
DIN POLITETE? Inainte sa intre in sala, presedintele si premierul au zabovit putin in cabinetul lui Blaga

Desi primii demnitari ai tarii au incercat sa pastreze aparentele, tensiunea dintre presedintele Basescu si premierul Tariceanu a fost evidenta si ieri, in timpul bilantului pe 2006 al Ministerului Admnistratiei si Internelor (MAI). Nu s-au salutat, nu si-au vorbit, nu s-au privit. Si nici n-au vrut sa spuna de ce.

Bilantul MAI de ieri a fost prima actiune la care seful statului si prim-ministrul au participat impreuna dupa celebrul scandal declansat de biletelului Elenei Udrea si dupa emisiunea de la TVR in care cei doi s-au facut reciproc mincinosi. Oficial apele par sa se mai fi "limpezit", insa raceala dintre cei doi din timpul intalnirii demonstreaza exact contrariul. Desi au stat scaun langa scaun, tensiunea si indiferenta dintre presedinte si premier erau evidente! Pe parcursul a aproximativ doua ore de discursuri, premierul Tariceanu s-a jucat cu ochelarii, si-a pus picaturi in nas, a notat cateva randuri pe o coala de hartie sau a ascultat cu bratele incrucisate la piept, in timp ce presedintele Basescu a privit permanent in fata, intr-un punct fix, cu o usoara grimasa pe chip si invartind in mana un stilou. La un moment dat, Basescu a schimbat cateva cuvinte cu Vasile Blaga - aflat in stanga sa - care, imediat, i-a transmis ceva si premierului, dar prin spatele presedintelui, de asemenea fara ca seful statului sa priveasca spre Tariceanu.

FARA "LA REVEDERE". Foarte sobru, Traian Basescu nu prea a avut chef de binecunoscutele lui glume si tachinari! Dimpotriva. A ascultat tacut discursurile celorlati fara sa schiteze prea multe gesturi. Ca niste scolarei suparati, cei doi si-au rostit cuminti discursurile, asteptand cat mai repede "sunetul clopotelului". Apoi fiecare si-a luat jucariile si a plecat. Fara sa-si spuna macar "la revedere". Inainte sa se urce in masini, atat Basescu, cat si Tariceanu au fost intrebati de presa de ce nu vorbesc unul cu celalalt, dar ambii au evitat sa raspunda. Si asa s-a consumat inca un episod al razboiul presedinte-premier la care au asistat pe langa ministrul Blaga si reprezentantii Politiei, ai Jandarmeriei Romane, ministrul Justitiei Monica Macovei si procurorul general al Romaniei Laura Kovesi.

INGRIJORARE
"Lupta impotriva coruptiei este un sistem complex si nu se limiteaza doar la Ministerul de Interne. As vrea sa va transfer ingrijorarea mea. Desi sunt cazuri dezbatute la televizor, la radio, prezentate si intoarse pe toate fetele, statul inca nu functioneaza liber de influente"
Traian Basescu
presedintele Romaniei
ACUZATII
"Discutam acum de structuri ca APIA, care este la un nivel de operationalizare cu mult sub ceea ce a raportat anul trecut fostul ministru al Agriculturii (Gheorghe Flutur - n.r.). Avem surprize extrem de neplacute in aceasta privinta si vreau sa spun public ca e foarte grav ce s-a intamplat"
Calin Popescu Tariceanu
prim-ministrul Romaniei

×
Subiecte în articol: basescu tariceanu politic