x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sapte pentru Bucuresti

Sapte pentru Bucuresti

08 Mai 2004   •   00:00

Cele sapte candidate ale Partidului Umanist pentru Bucuresti si-au depus ieri candidaturile la Birourile electorale. Ele sunt Monica Tatoiu - Primaria Generala, Mona Nicolici - Sectorul 1, Corina Valentina Ionescu - Sectorul 2, Liliana Ghervasuc - Sectorul 3, Mariana Achimescu - Sectorul 4, Tatiana Croitoru - Sectorul 5 si Gratiela Iordache - Sectorul 6.

DANA PICIU

Candidatul PUR pentru functia primar general al Capitalei, Monica Tatoiu, si-a depus dosarul de candidatura la Biroul Electoral Municipal. Ea a declarat presei ca işi propune ca oraşul Bucureşti sa arate „macar la fel de frumos" ca fostul sau apartament din Drumul Taberei, in care a locuit 20 de ani. „Era curat, ordonat, frigiderul era... gol, ca nu ştiu sa gatesc, in orice caz, niciodata bordura de la gresia de la baie nu a avut praf", şi-a descris Tatoiu fosta locuinta. Ea s-a aratat nemultumita de faptul ca, in Bucureşti, omenii işi aranjeaza interioarele, dar acorda mai putina atentie exteriorului.

ZICALA. Monica Tatoiu spera ca bucurestenii vor analiza cu atentie zicala „oamenii au conducatorii pe care-i merita" si vor face alegerea potrivita la 6 iunie. „Bucurestiul nu este o strada, un parc, o casa sau o groapa in asfalt. Bucurestiul suntem noi, toti cei care traim si ne crestem copiii aici. De aceea merg la primarie", a spus Monica Tatoiu.

La randul ei, Mona Nicolici, candidata la Sectorul 1, a declarat: „Unii afirma ca femeile vorbesc prea mult. Ei bine, eu va voi demonstra contrariul. Pur si simplu pentru ca ma grabesc. La primarie!".

Tatiana Croitoru a aratat ca se inscrie in aceasta competitie cu gandul la problemele bucurestenilor si cu dorinta de a face lucrurile sa mearga mai bine in Sectorul 5. Doctorita Mariana Achimescu, candidata pentru Sectorul 4, vrea un oras sanatos: „Bucurestiul este bolnav de 14 ani. Avem nevoie de un oras sanatos si eu pot contribui la insanatosirea lui economica, sociala si morala".

PROVOCARE. In ceea ce o priveste pe Liliana Ghervasuc de la Sectorul 3, cunoscuta drept o invingatoare, aceasta a spus: „Imi plac provocarile serioase. Lucrurile simple le poate rezolva oricine". „Vin sa reconstruiesc o capitala civilizata", a punctat candidata pentru Sectorul 2, inginerul constructor Corina Ionescu.

Pentru Sectorul 6, PUR propune o luptatoare convinsa, Gratiela Iordache. „Lupta a inceput! Si o vom castiga nu pentru noi, ci pentru bucuresteni", a spus ea.

Cati se bat pentru Primarie

Pana ieri la pranz la Biroul Electoral Municipal se inregistrasera 12 candidaturi pentru functia de primar general al Capitalei, termenul limita de depunere a candidaturilor fiind astazi la ora 24:00. Printre primele candidaturi, inregistrate inca de joi, sunt cea a ministrului de Externe Mircea Geoana din partea PSD si a actualului primar general, Traian Basescu, reprezentand Alianta PNL-PD. Ieri si-au depus candidatura Monica Tatoiu (Partidul Umanist), presedintele PNTCD Victor Ciorbea, deputatii Dumitru Dragomir (PRM) si Raj Tunaru (independent). In cursa pentru fotoliul de edil-sef al Capitalei s-au mai inscris : Mugur Ciuvica - Actiunea Populara, Gabriel Stoica, din partea Partidului Muncitoresc Roman, Mircea Chelaru - PUNR, Mircea Alexandru Baciu - Uniunea pentru Reconstructia Romaniei, Costache N. Constantin - Partidul Socialist Unit, Ilie Gheorghe Vasile Cornel - Partidul Pensionarilor si Protectiei Sociale.
×
Subiecte în articol: politic