x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scandal la Mangalia, după ce consilierii locali AU RESPINS un proiect pentru fonduri guvernamentale

Scandal la Mangalia, după ce consilierii locali AU RESPINS un proiect pentru fonduri guvernamentale

21 Oct 2014   •   18:11
Scandal la Mangalia, după ce consilierii locali AU RESPINS un proiect pentru fonduri guvernamentale
Sursa foto: Scandal la Mangalia, după ce consilierii locali AU RESPINS un proiect pentru fonduri guvernamentale

Membrii Consiliului Local Mangalia au respins, în şedinţa extraordinară, un proiect de hotărâre prin care se aproba primirea unor fonduri guvernamentale de aproximativ 6,5 milioane de lei pentru plata arieratelor, potrivit unui comunicat al Primăriei Mangalia.

La întrunire au fost prezenţi 16 din totalul de 19 aleşi locali, iar proiectul a fost votat de nouă consilieri, fiind necesare 10 voturi pentru a fi adoptat. Prezent la dezbateri, primarul Radu Cristian a atras atenţia consilierilor PSD, care au votat împotrivă, că se opun unei măsuri benefice a actualului Guvern, menită să ajute bugetul oraşului, se arată în comunicat.

"Cetăţenii Mangaliei trebuie să afle că cei care s-au opus sunt consilierii care au trecut recent din PDL în PSD. Prin acest proiect se plătea o mică parte din datoriile acumulate înainte de 2008. Din păcate, pentru unii politicieni locali primează interesul de grup. Este inadmisibil să votezi împotriva oraşului, împotriva oamenilor care te-au votat, doar pentru satisfacerea unor orgolii personale", a declarat edilul.

Consilierii spun că  resping acuzațiile populiste ale primarului Radu Cristian, prin care îi acuză că sunt împotriva încasării de la bugetul național a cotelor defalcate. Consilierii mai precizează că abținerea de la vot a fost determinată de incompetența conducerii executive a Municipiului Mangalia.

Liderul PDL Mangalia, Zanfir Iorguş, este, din 6 octombrie 2014, preşedintele interimar al organizaţiei PSD din aceeaşi localitate, după ce acesta, împreună cu nouă democrat-liberali, printre care şase consilieri locali, au trecut la PSD.

×