x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scandal la o secţie de votare din Curcani, judeţul Călăraşi: Localnicii s-au luat la bătaie

Scandal la o secţie de votare din Curcani, judeţul Călăraşi: Localnicii s-au luat la bătaie

10 Iun 2012   •   09:47
Scandal la o secţie de votare din Curcani, judeţul Călăraşi: Localnicii s-au luat la bătaie
UPDATE 14:32 - Dupa aproximativ cinci ore, procesul electoral a fost reluat in sectia de votare din localitatea Curcani, judetul Calarasi. Cele 400 de voturi exprimate inainte de incidente au fost sigilate, iar unele distruse au fost inlocuite.

Sute de persoane scandeaza in centrul localitatii Curcani, judetul Calarasi, nemultumite ca in sectiile de votare nu sunt reprezentate toate cele 3 sate care tin de comuna Curcani. Localnicii s-au luat la bataie, iar fortele de ordine tin cu greu, sub control, multimea furioasa.

Sectia de votare este inchisa de la ora 9.00, dupa ce mai multi localnici, reprezentandu-i pe doi dintre candidati, s-au agresat, iar unul dintre candidati a intrat in sectie si a distrus trei urne de vot, acuzand fraudarea alegerilor.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Calarasi, candidatul care a distrus urnele este audiat, fiind acuzat de distrugere si ultraj contra bunelor moravuri.

"Un candidat la primaria Curcani, de 42 de ani, membru al unei formatiuni politice a intrat in sectiile 1, 2 si 3 din cladirea scolii generale si a distrus trei urne de vot. Nu au fost agresati membrii sectiei de votare, iar in prezent barbatul este audiat pentru comiterea infractiunii de distrugere si ultraj contra bunelor moravuri", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Calarasi, Ramona Tudor, citat de Mediafax.

La aceasta ora, cateva sute de localnici protesteaza in fata sectiei de votare intrucat nu pot vota. Ei huiduie, iar la un moment dat unii dintre protestatari s-au imbrancit cu jandarmii care asigura paza, incercand sa intre in sectia de votare.

Scandalul din localitatea Curcani a izbucnit inca de dimineata, iar in urma conflictului intre localnici o persoana fiind ranita si transportata la Spitalul Judetean din Oltenita.

Pentru aplanarea conflictului in care o persoana a fost ranita, iar trei urne au fost distruse au intervenit politistii.

La fata locului se afla jandarmi, politisti, dar si echipaje de interventie rapida.

×