x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scandal la Senat - Sava a fost scos pe tusa

Scandal la Senat - Sava a fost scos pe tusa

08 Oct 2004   •   00:00

Secretarul general al Senatului, Constantin Sava, a fost suspendat ieri din functie de conducerea institutiei.

Decizia a fost luata dupa ce cotidianul Romania libera a publicat un articol in care Sava este acuzat ca a promovat o serie de angajate ale Senatului care intretineau cu el relatii sexuale. Locurile alese: Senatul, la Hotelul Bucuresti sau in deplasari in strainatate pe banii Parlamentului.

Biroul Permanent al Senatului s-a intrunit ieri in regim de urgenta, la solicitarea presedintelui institutiei Nicolae Vacaroiu, care s-a declarat extrem de revoltat ca povestea lui Sava, reala sau nu, afecteaza imaginea institutiei si ca nu trebuie confundat un angajat cu Senatul intreg.

"Vicepresedintele Zoltan Puskas si cei doi chestori vor face o ancheta, vor discuta cu persoanele in cauza si vor prezenta o informare miercuri Biroului Permanent. Pe aceasta perioada secretarul general este suspendat din functie", a spus Vacaroiu. El a aratat insa ca "nu are nici un motiv sa nu-l creada pe Sava", mai ales ca in Senat nu sunt camere video (decat in plen), asa cum sustin autorii articolului ca isi pot proba materialul.

La randul sau, Sava sustine ca articolul este o "murdarie grosolana". "Nu poate sa existe nici o caseta pentru ca nu este adevarat. Imi pare rau ca am avut astfel de colegi sau prieteni. Nu-mi dau seama..., dar de unde ar fi putut sa iasa asemenea informatii. Sunt implicate persoane onorabile, care au familii, copii si sunt pe post dinainte de a veni eu in institutie", a sustinut Sava, care si-a rezervat dreptul de a se adresa justitiei, ca si alte persoane vizate de publicatie. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic sava