x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scandal - Sediul PPRM, sub asediu

Scandal - Sediul PPRM, sub asediu

31 Mai 2005   •   00:00

Oamenii presedintelui PPRM, Corneliu Ciontu, nu au avut ieri acces in sediul partidului.

  • de LAVINIA DIMANCEA, CARMEN VINTILA
  • POLITIC

  • COMENTARII. Deputatul PPRM Daniela Buruiana l-a invitat pe Ciontu in sediu ca "simplu vizitator"
    Agitatie mare ieri la sediul central al PPRM. Zeci de oameni dornici sa-si exprime sustinerea pentru Corneliu Vadim Tudor au umplut curtea inca de dimineata. "Este singurul presedinte al partidului", se lamenta un simpatizant, dincolo de usa permanent inchisa si bine pazita de un peremist, care primise jobul de a nu da drumul inauntru decat simpatizantilor si liderilor. La caz de nevoie, vreo zece insi, masivi, musculosi, cu lanturi la gat, puteau interveni daca cineva incalca regulile. "Sunt membri de partid", ne-a explicat un lider al partidului, insa rostul lor putea fi ghicit dupa intamplarile de dimineata. Oamenii lui Corneliu Ciontu, angajati ai Biroului sau parlamentar, nu au fost lasati sa intre in sediu. Desi liderul PPRM a acuzat-o pe Olguta Vasilescu, presedintele Organizatiei de Tineret, ca a intreprins aceasta actiune, aceasta a spus ca toti angajatii au fost trimisi ieri acasa pentru ca urma sedinta Biroului Permanent al partidului si "ar fi fost foarte multa lume" care "s-ar fi calcat pe picioare". De altfel, "bataia" pentru sediu a inceput de luni seara. Corneliu Ciontu ar fi dispus incuierea usilor, dupa cum a declarat deputatul Lucian Bolcas. Din acel moment, s-au luat masuri de "protectie". Sediul a fost pazit toata noaptea, iar cate doi parlamentari trebuie sa stea de veghe, asigurand astfel "permanenta la partid". Mai mult, s-a decis sigilarea arhivelor, ca "masura de protectie pentru a nu se umbla la documente".

    SEDINTA. La ora 12:00, a fost convocata sedinta Biroului Permanent, desi Corneliu Ciontu facuse o invitatie asemanatoare la Camera Deputatilor. Insa, membrii Biroului au preferat sa vina la sedinta de la sediu, alaturi de Olguta Vasilescu, fiind prezenti si Lucian Bolcas, Claudiu Tanasescu, Leonida Lari, Gheorghe Funar, Daniela Buruiana. In total, 26 din cei 33 de membri ai acestui for. Dupa o ora de discutii, de la care a absentat Corneliu Vadim Tudor, plecat in strainatate, acestia au hotarat convocarea Biroului Permanent extraordinar pentru maine si a Consiliului National pentru sambata. Pe agenda reuniunilor va sta luarea unei decizii privind excluderea lui Corneliu Ciontu si Anghel Stanciu din partid, alegerea in functia de presedinte a lui Vadim si revenirea la denumirea de PRM. De altfel, cei prezenti la sedinta de ieri s-au pronuntat in favoarea luarii acestor decizii. Mai mult, ei s-au declarat convinsi ca presedintele partidului este in acest moment Corneliu Vadim Tudor. "Corneliu Ciontu nu este presedintele partidului, atat timp cat hotararile luate la Plenara Consiliului National sunt de abia la Curtea de Apel. Deci, daca o luam strict juridic, Vadim Tudor este presedintele partidului, iar partidul se numeste PRM", a spus Olguta Vasilescu. Acelasi lucru a fost sustinut si de Daniela Buruiana. Ea a aratat ca, in cazul in care Ciontu vrea sa vina la partid, o poate face ca "simplu vizitator". "Il plimbam prin sediu, chiar si cu fundita", a spus ironic Buruiana, parerea sa fiind ca Ciontu este "mic la statura, dar si la IQ". Spre seara, Vadim a anuntat ca nu-i primeste pe cei doi nici macar la Consiliul National. Si pentru ca balciul sa fie complet, Ciontu a asigurat "cu responsabilitate" ca Vadim a mintit in tot ceea ce a spus pana acum.

    CIONTU SI-A LUAT PAZNICI
    Deputatul PPRM Corneliu Ciontu a precizat ieri ca nu va ceda presiunilor care vin din partea unui grup de oameni care "il intoxica" pe presedintele de onoare al partidului, Corneliu Vadim Tudor. "Ceea ce s-a intamplat ramane pentru mine o mare deceptie, am primit un cutit in spate", a spus Ciontu. El a mai declarat ca are incredere ca la plenara Consiliului National, chiar daca aceasta fost convocata nestatutar pentru ziua de sambata, reprezentantii din filiale sa voteze pentru "un PPRM european, si nu pentru un PRM primitiv". "Ciontu mizeaza pe cei peste 250.000 de membri ai PPRM. Vadim mizeaza pe Funar, Merce sau Buruiana. Alegerea e simpla, viitor sau trecut", a spus presedintele PPRM. Ciontu si Anghel Stanciu au spus ca vor parasi partidul in cazul in care Consiliul National de sambata va fi marcat de actiuni violente, in conditiile in care "exista deja semnale ca sunt convocati din teritoriu oameni care vor veni cu autobuze puse special la dispozitie". Dupa scandalul de la sediu, Ciontu a spus ca le-a cerut unor "oameni care tin la el" sa-l pazeasca.

    ×
    Subiecte în articol: politic partidului vadim cornel pprm ciontu