x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scandalul fregatelor - PSD cere desecretizarea contractului

Scandalul fregatelor - PSD cere desecretizarea contractului

de Lavinia Dimancea    |    13 Iun 2006   •   00:00

Liderii PSD sustin ca nu stiu de existenta vreunui comision in cazul achizitionarii celor doua fregate britanice si cer desecretizarea contractului pentru a lamuri acest lucru.

NU STIE. Mitrea zice ca habar n-are de vreun comision
Liderii PSD sustin ca nu stiu de existenta vreunui comision in cazul achizitionarii celor doua fregate britanice si cer desecretizarea contractului pentru a lamuri acest lucru.

Liderul partidului, Mircea Geoana, a declarat ieri ca exista foarte multe speculatii si confuzii in legatura cu aceasta tranzactie, drept pentru care PSD solicita institutiilor statului sa aduca clarificari in acest sens, precum si precizari in legatura cu oportunitatea si utilitatea contractului. "PSD solicita declasificarea imediata a contractului si este de apanajul CSAT sa faca acest lucru", a spus Geoana, precizand ca trebuie desecretizate acele elemente legate "de clauzele financiare", cele "tehnice, de off-set". Intrebat daca stie ca s-a luat comision, Geoana a raspuns: "Doamne, iarta-ma!".

Fostul ministru al Transportului Miron Mitrea a spus ca nici el n-are habar de vreun comision. "Nu stiu daca s-a luat spaga. Singura solutie de a afla este sa se desecretizeze urgent contractul", a spus Mitrea. El a precizat ca atat fostul guvern PSD, cat si cel actual "trebuie sa raspunda si sa dovedeasca utilitatea contractului". In schimb, Geoana a spus ca atata vreme cat nu exista elemente clare cu privire la o persoana, PSD nu se poate pronunta si doar Justitia poate face acest lucru in momentul in care acele elemente vor aparea.

×
Subiecte în articol: politic psd