x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Schimb de replici Iliescu - Nastase

Schimb de replici Iliescu - Nastase

24 Apr 2004   •   00:00

Cum Nastase se teme ca o candidatura a sa la Presedintie ar insemna pierderea sefiei PSD, presedintele Iliescu il linisteste: in perioada campaniei electorale poate fi si premier, si lider al partidului.

Premierul Adrian Nastase va candida la alegerile pentru functia de presedinte al Romaniei, de la sfarsitul acestui an. Anuntul a fost facut chiar de seful Guvernului, in cadrul unui interviu acordat joi cotidianului elvetian Neue Zurcher Zeitung.

TENSIUNI. Intrebat de reporterul de ce ezita sa-si anunte candidatura la Presedintie, el a precizat ca, in momentul de fata, prioritatea sa si a PSD sunt alegerile locale. In plus, premierul a enumerat si o serie de dezavantaje. „O candidatura la Presedintie inseamna ca nu as mai putea fi in continuare sef al partidului. Aceasta ar declansa rivalitati in cadrul partidului pentru conducerea acestuia, ceea ce este un lucru natural, insa acest proces nu ar trebui sa influenteze negativ campaniile noastre electorale. Cred ca ar fi intelept ca aceasta perioada sa o facem cat mai scurta", a spus Nastase.

Pe de alta parte, premierul a mentionat ca majoritatea colegilor sai din PSD considera ca ar trebui sa se inscrie in cursa pentru Cotroceni. Intrebat daca va da curs acestei dorinte, Nastase a declarat sec: „Da, am fost intotdeauna un membru de partid fidel".

ASIGURARI.

Presedintele Ion Iliescu l-a linistit insa pe Nastase, dar numai in ceea ce priveste perioada campaniei electorale. Iliescu considera ca, atata timp cat este candidat la Presedintie, Adrian Nastase isi poate pastra functiile din Guvern si din partid. Seful statului a apreciat ca acesta isi va anunta candidatura in preajma sau dupa alegerile locale. Iliescu a precizat ca doar rezultatul alegerilor va determina schimbarile necesare, respectiv renuntarea din partea celui care va fi presedinte al tarii la functiile din partid sau din structura guvernamentala.

IRAK. In legatura cu sporirea efectivelor romanesti in Irak, premierul Nastase a precizat ca autoritatile de la Bucuresti nu au primit vreo solicitare in acest sens din partea Administratiei americane. „Nu cred ca Romania poate in prezent sa mareasca numarul soldatilor stationati in Irak. Trebuie sa procedam cu mare atentie in privinta potentialului nostru militar. In prezent reformam armata noastra, asta costa multi bani si mult efort", a adaugat Nastase.

SILVIU SERGIU
×
Subiecte în articol: politic nastase