x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Schimbări la vârful Ministerului Agriculturii, după ultimul scandal! Schimbare de şef la APIA şi un nou secretar de stat

Schimbări la vârful Ministerului Agriculturii, după ultimul scandal! Schimbare de şef la APIA şi un nou secretar de stat

26 Noi 2015   •   14:41
Schimbări la vârful Ministerului Agriculturii, după ultimul scandal! Schimbare de şef la APIA şi un nou secretar de stat

Sorin Radu, directorul Centrului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Satu-Mare, şi Florin Marius Faur, director executiv la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Timiş, vor fi numiţi cel mai probabil din 2 decembrie secretar de stat în Ministerul Agriculturii, respectiv director general al APIA.

Informaţiile au fost furnizate joi de către ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. În urmă cu o săptămână, Irimescu îl dădea "ca sigur succesor" pentru postul de secretar de stat, rămas vacant după demisia lui George Turtoi, pe Alexandu Potor, preşedintele Federaţiei Naţionale a Grupurilor de Acţiune Locală (FNGAL). Ulterior, acesta ar fi declinat oferta deoarece avea proiecte importante în derulare, însă exista şi riscul să intre în conflict de interese.

Citeşte şi Scandal la APIA! Ministrul Agriculturii: "Softul nu a funcționat, am fost dezinformat! Vor fi intarzieri la plati"

"Începând cu data de 2 decembrie, Sorin Radu, directorul Centrului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit de la Satu Mare va prelua postul de secretar de stat şi se va ocupa de activitatea celor două agenţii de plăţi, iar Florin Marius Faur, care a mai deţinut şefia APIA până în 2012, îl va înlocui pe Mihai Puţintei (directorul general al APIA n.r.). Autorităţile de Management pentru Programul Operaţional pentru Pescuit (AM-POP) şi Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, respectiv AM-POP şi AM -PNDR vor rămâne în coordonarea mea. În privinţa numelui vehiculat anterior pentru preluarea funcţiei de secretar de stat, Alexandru Potor, acesta a precizat că are proiecte importate şi nu putea renunţa la ele, însă noi vom colabora în continuare cu dânsul", a declarat, joi, pentru AGERPRES, Achim Irimescu.

Schimbări la vârf se anunţă şi la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), numele tot mai vehiculat fiind cel al fostului preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), Andrei Szakal, informaţie care încă nu a fost confirmată oficial. Acesta ar urma să îl înlocuiască pe Eugen Popescu, care va ocupa o funcţie de director general adjunct în AFIR.

Sursa: Agerpres


×