x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Se pregătește redeschiderea bisericilor. Măsura ar urma să fie inclusă în Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă

Se pregătește redeschiderea bisericilor. Măsura ar urma să fie inclusă în Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă

16 Iun 2020   •   13:53
Se pregătește redeschiderea bisericilor. Măsura ar urma să fie inclusă în Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă

Guvernul va redeschide bisericile, spun surse liberale. Prevederea va fi inclusă în hotărârea de guvern care va fi adoptată în şedinţa Executivului. Marcel Ciolacu a transmis ieri că PSD nu va vota actul normativ dacă Guvernul nu va permite organizarea slujbelor în incinta lăcaşurilor de cult.

Guvernul a decis să includă redeschiderea bisericilor în Hotărârea de Guvern care va fi adoptată astăzi, pentru prelungirea stării de alertă, au declarat surse liberale pentru MEDIAFAX. Marcel Ciolacu a pus presiune pe Guvern şi a anunţat că PSD va condiţiona votul pentru prelungire de reluarea slujbelor în interiorul lăcaşurilor de cult.

Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă va fi adoptată în şedinţa Executivului, de astăzi. Surse liberale spun că aceştia au decis să includă, până la urmă, redeschiderea bisericilor pentru organizarea slujbelor în incintă.

PSD mai cere şi redeschiderea restaurantelor, teatrelor. În cazul în care Guvernul nu va face acest lucru, social-democraţii vor veni cu un proiect de lege prin care să forţeze Guvernul să le deschidă.

Guvernul vrea să mai stai sub restricţii alte 30 de zile, dar PSD nu permit mai mult de 15 zile şi vor o „stare intermediară”, nu de alertă.

(sursa: Mediafax)

×