x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sebastian: Nu văd o problemă în a schimba informaţii cu SRI

Sebastian: Nu văd o problemă în a schimba informaţii cu SRI

15 Mar 2018   •   06:52
Sebastian: Nu văd o problemă în a schimba informaţii cu SRI

Fostul deputat Sebastian Ghiţă consideră că nu este o problemă în a schimba informaţii cu SRI atunci când se întocmeşte lista unui cabinet, respectiv a afla informaţii utile despre miniştrii care ar urma să intre în componenţa acestuia.

 

"Câteodată, în România, politicienii se ascund ca ilegaliştii şi nu-i caută nimeni. Doi - spre deosebire de domnul Dragnea şi domnul Ponta, eu nu văd nimic rău în a întreba atunci când pui un guvern: 'Dom'le, avem o idee cu un ministru, lucrează cu vreun serviciu străin? Nu face ceva cu ruşii? Are parteneri de afaceri dubioşi? Deci, eu, în locul domnilor Dragnea şi Ponta, le-aş spune direct: 'Da (...), eu eram prim-ministru desemnat, eu eram şeful Parlamentului sau preşedinte executiv şi da, vorbim cu SRI de dimineaţa până seara'. (...) Aş ieşi foarte repede din chestiunea asta, recunoscând: 'E firesc, e normal, nu văd o problemă în a schimba informaţii cu SRI-ul'", a declarat Sebastian Ghiţă miercuri seară, într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune.

Pe de altă parte, "când nişte politicieni se apucă să facă un guvern, SRI se scoală la 6 dimineaţa şi se apucă să strângă informaţii de toate felurile, în toate modurile, ca să ştie ce se întâmplă în această ţară în care sunt chemaţi de Constituţie să se strângă informaţii". "Deci, să ne întrebăm ce căuta SIR-ul să afle e o utopie!", a adăugat el.

Ghiţă a mai susţinut că "Liviu Dragnea şi Victor Ponta erau suficient de abili să nu le dicteze nimeni" iar declaraţiile în care "dădeau vina unul pe altul" nu trebuie văzute utopic.

De asemenea, el a spus că atunci când era întrebat dacă să fie verificate anumite informaţii cu serviciile, răspundea că acest lucru ar fi "normal".

"Eu nu eram chiar miezul de la gogoaşă, nu eram atât de important. (...) Eu nu participam la discuţiile cu Crin Antonescu, Daniel Constantin, Victor Ponta şi Liviu Dragnea. Dar oricând m-au întrebat pe mine dacă să întrebe, să vorbească, să verifice cu serviciile de informaţii, le-am spus că eu cred că e normal şi e util", a afirmat Sebastian Ghiţă. AGERPRES

×