x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şedinţa de plen a fost suspendată din lipsă de cvorum

Şedinţa de plen a fost suspendată din lipsă de cvorum

11 Sep 2019   •   13:48
Şedinţa de plen a fost suspendată din lipsă de cvorum

Şedinţa de plen a Senatului a fost suspendată miercuri din lipsă de cvorum, după ce preşedintele de şedinţă, Robert Cazanciuc, a constatat că şi-au anunţat prezenţa în sală, prin vot electronic, doar 22 de senatori.

După ce Tăriceanu a solicitat, ulterior desfiinţării grupului ALDE şi "configurării"unui grup mixt, negocieri pentru un nou Birou permanent, Robert Cazanciuc a propus o nouă şedinţă a Comitetului liderilor.

"Noi nu contestăm că aţi depus la preşedintele Senatului o cerere care atestă că domnul Meleşcanu nu mai este membru ALDE, dar preşedintele Senatului trebuie să informeze preşedintele de şedinţă printr-o procedură, nu trimiţându-i o copie după un xerox, pentru că e o procedură prevăzută în regulament. Cu privire la desfiinţarea grupului ALDE, nu avem decât să luam act de acest lucru. Sigur, ar fi trebuit să luăm act după ce preşedintele Senatului va informa preşedintele de şedinţă, indiferent cine ar fi fost el la un moment dat. Cred că se impune o nouă şedinţă a comitetului liderilor, de aceea vă propun suspendarea şedinţei şi organizarea unei noi şedinţe a Comitetului liderilor, având în vedere declaraţia domnului Tăriceanu", a spus Cazanciuc în plen.

Şedinţa Comitetului liderilor, a doua pe parcursul zilei de miercuri, s-a finalizat în scurt timp fără a se ajunge la o concluzie. Nici în prima şedinţă nu s-a ajuns la o concluzie în ceea ce priveşte repartizarea funcţiilor din Biroul permanent.

Cazanciuc a constatat ulterior în plen lipsa cvorumului şi şedinţa a fost suspendată.

 Agerpres

×