x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, discuţii cu Antonescu şi cu Băsescu

Ponta, discuţii cu Antonescu şi cu Băsescu

18 Dec 2013   •   15:22
Ponta, discuţii cu Antonescu şi cu Băsescu
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images
UPDATE 16:15 - Preşedintele Traian Băsescu va face o declaraţie de presă la ora 17:15.

UPDATE 16:00
- Discuţia dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta s-a încheiat, acesta din urmă ajungând la sediul Guvernului pentru şedinţa săptămânală care ar fi trebui să înceapă de acum trei ore.

Potrivit unor surse din USL, citate de Mediafax, liderii USL nu s-au înţeles, la întâlnirea de miercuri, pe subiectele legate de comasarea muzeelor şi de OUG privind desemnarea unei conduceri interimare la TVR, acestea precizând că miniştrii liberali nu vor semna o OUG privind TVR.

UPDATE 15:35
- Potrivit Antena3, după discuţiile avute cu liderii liberali, Ponta a plecat de la PNL, iar la aceast moment se află la Cotroceni, unde discută cu Traian Băsescu. Victor Ponta este însoţit de ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu.

Victor Ponta a fost la sediul PNL, unde liderii liberali l-au aşteptat la o discuţie în legătură cu situaţia TVR şi iniţiativa de comasare a Muzeului Ţăranului Român cu Muzeul Satului. La sediul PNL au fost prezenţi şi Gabriel Oprea şi Mircea Duşa.

Premierul Victor Ponta nu a ajuns la un acord cu miniştrii liberali legat de situaţia de la TVR şi a decis, astfel, să plece la sediul PNL pentru a discuta cu preşedintele Crin Antonescu.

Liderii PNL insistă pentru continuarea procedurii parlamentare în cazul numirii conducerii interimare a TVR, dar şi pentru renunţarea la iniţiativa de comasare a Muzeului Ţăranului Român cu Muzeul Satului.

La sediul PNL se află preşedintele liberal, Crin Antonescu, alături de o parte din vicepreşedinţii partidului şi liderii grupurilor parlamentare.

Anterior, Ponta a declarat că îşi menţine decizia ca Guvernul să adopte, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care să permită Birourilor Reunite ale Parlamentului să numească o conducere interimară la TVR, arătând că nu există o altă soluţie. El a precizat că va avea o discuţie pe această temă cu liderul PNL, Crin Antonescu.

Întrebat dacă această decizie mai poate fi luată în cazul în care miniştrii liberali se opun, Ponta a răspuns" Nu se pune problema".

×