x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sefia Camerelor - PSD ameninta iar cu greva

Sefia Camerelor - PSD ameninta iar cu greva

de Sidonia Silian    |    20 Sep 2005   •   00:00
Sefia Camerelor - PSD ameninta iar cu greva

Planurile Coalitiei de a-i inlocui cu orice pret pe presedintii celor doua Camere ale Parlamentului readuce din nou in atentie intentia PSD de a face greva. Liderul PD, Emil Boc, a declarat ieri ca obiectivul politic de schimbare a presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului nu este depasit.

Presedintele PD crede ca termenul de 15 septembrie nu a putut fi respectat deoarece "pentru PSD nici Constitutia, nici regulamentele nu mai constituie o bariera". "N-am putut intui la data cand am stabilit acest calendar ca vom avea de-a face cu un comportament de mosier al lui Adrian Nastase, care sa inchida usile Camerei asa cum inchide usile conacului, sau cu incalcari flagrante ale Constitutiei si ale Regulamentului", a spus Emil Boc.

Pe de alta parte, liderul PSD, Mircea Geoana, a atentionat ieri ca daca Puterea nu va avea "decenta" sa astepte decizia Curtii Constitutionale, conducerea partidului a aprobat ca parlamentarii social-democrati sa declanseze o greva parlamentara pe termen limitat pana la intrarea in normalitate si pana cand decizia Curtii va fi asteptata si aplicata. El a mentionat ca, in aceasta eventualitate, parlamentarii PSD vor continua sa fie activi la comisii si in circumscriptii.

Daca totusi Curtea Constitutionala va decide ca modificarea regulamentelor este constitutionala, PSD va respecta decizia acesteia, a mentionat el.

×
Subiecte în articol: politic psd