x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sefia PD - Iese Videanu, intra Blaga

Sefia PD - Iese Videanu, intra Blaga

26 Mai 2005   •   00:00

In mai putin de opt ore de la anuntul oficial al lui Emil Boc ca va candida la sefia PD, o mutare si mai spectaculoasa s-a produs in partid. Adriean Videanu (foto stanga) se retrage din cursa si Vasile Blaga (foto dreapta) isi depune candidatura in locul sau.

  • de OANA STANCU
  • POLITIC
  • Dupa iesirea lui Sorin Frunzaverde din cursa pentru sefia PD si preluarea motiunii sale de catre Emil Boc, o mutare si mai spectaculoasa s-a produs in partid.
    ATU. Functiile detinute in partid ii dau lui Vasile Blaga sanse mari la vot
    Adriean Videanu se retrage si el din cursa si, in locul sau, isi depune candidatura Vasile Blaga, ne-au relatat surse din PD. Gruparea lui Videanu s-a intalnit miercuri seara, dupa ora 22:00, la un restaurant bucurestean, pentru a face strategia dupa anuntarea aliantei Boc-Frunzaverde. Pe Videanu l-a nemultumit, se pare, modul in care a actionat Boc, care a tinut partidul in suspans in legatura cu intentia sa de a candida, dupa care a aruncat pe masa aceasta alianta. Pe de alta parte, artizanul intrarii lui Boc in cursa este identificat de catre pedisti in persoana lui Basescu, seful statului facand nenumarate presiuni asupra lui Blaga si Boc sa candideze si dand un mesaj clar ca nu il vrea pe Videanu.

    TABERE. De partea lui Blaga se vor afla Videanu, Liviu Negoita, Cezar Preda, Alin Albu, Radu Berceanu, Gheorghe Barbu, fiecare cu organizatiile pe care le controleaza. Bucurestiul, condus de Blaga in campanie, face la vot cat zece organizatii teritoriale. Mai putin Sectorul 2, al Ancai Boagiu, care ar putea sa-l sustina pe Boc.

    Liderul interimar si-a chemat ieri colegii la o intalnire la Intercontinental pentru a le cere sprijinul. Au venit primarul Hava de la Alba-Iulia, o piesa importanta, ca si Petru Filip de la Oradea, organizatia de bastina a lui Blaga, vicepremierul Seculici, parlamentarii Ioan Oltean de la Bistrita, Romeo Raicu, Mircea Man, Mihai Stanisoara, Cristian Radulescu, Anca Boagiu, Maria Petre, Stelian Dutu de la Constanta, liderul de la Vrancea, Ion Vraciu, Neagu de la Sibiu, Pucheanu de la Brasov, dar si mare parte din tinerii deputati care sunt sustinatori ai lui Boc: Radu Dragus, Monica Ridzi, Roberta Anastase. Hava, Filip, Neagu, Raicu, Stanisoara, desi apropiati lui Boc sau Frunzaverde, sunt in mare masura oamenii lui Blaga, iar acesta se poate baza, spun apropiatii lui, pe multe organizatii din zona de influenta a lui Boc, precum Timis, Sibiu, Brasov sau Hunedoara.

    "UN PD POPULAR"
    Presedintele Traian Basescu a facut miercuri seara, la intalnirea sa cu studentii, si aprecieri despre viitorul politic al PD.

    "Cred ca PD se va orienta catre doctrina populara. Imi ramane sa sper ca si alte forte politice se vor alatura acestei solutii politice de care Romania are nevoie. Sunt convins ca PD va aluneca putin catre centru-dreapta, astfel incat sa incerce sa creeze si al doilea rand de roti, cele de pe partea dreapta a masinii, pentru ca aceasta sa poata valorifica la maximum soseaua", a spus presedintele Traian Basescu.
    ×
    Subiecte în articol: politic videanu blaga