x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Șeful CNCD, condamnă public grupul care a oprit proiecția unui film la Muzeul Ţăranului Român

Șeful CNCD, condamnă public grupul care a oprit proiecția unui film la Muzeul Ţăranului Român

08 Feb 2018   •   14:00
Șeful CNCD, condamnă public grupul care a oprit proiecția unui film la Muzeul Ţăranului Român
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, a condamnat joi incidentele petrecute la Muzeul Ţăranului Român, când un grup de persoane a întrerupt proiecţia filmului "120 BPM/bătăi pe minut". 

"Condamn public cele întâmplate la Muzeul Ţăranului Român. Putem să avem opinii în societate, putem să nu fim de acord cu anumite puncte de vedere, putem să criticăm un film, dar aceste puncte de vedere trebuie exprimate astfel încât să se respecte libertatea de exprimare a celuilalt. În acest caz dreptul oricărei persoane de a viziona un film artistic şi sigur vorbim şi de dreptul regizorului şi actorilor care au produs filmul de a-l prezenta publicului", a spus Csaba Asztalos, la o conferinţă a Asociaţiei ACCEPT. 

Asociaţia, alături de CNCD, a lansat joi un proiect finanţat din fonduri europene ce are ca obiectiv creşterea capacităţii autorităţilor publice şi a profesioniştilor din domeniul justiţiei, sănătăţii, educaţiei şi asistenţei sociale de a relaţiona cu persoanele care aparţin comunităţii LGBT. 

Proiecţia filmului "120 BPM/bătăi pe minut" de la Muzeul Ţăranului Român a fost întreruptă duminică seara de un grup de persoane, care au început să cânte imnul naţional şi cântece religioase. Autointitulându-se creştini, bărbaţii şi femeile au fost evacuaţi după aproape 30 de minute de un echipaj al Poliţiei, au precizat distribuitorii români ai peliculei. 

Producţia cinematografică prezintă activitatea Act Up - Paris, o organizaţie care, în Franţa anilor '90, încerca să lupte împotriva indiferenţei faţă de SIDA. AGERPRES

×