x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şeful Senatului cere demisia şefei ÎCCJ, în urma scandalului Rarinca

Şeful Senatului cere demisia şefei ÎCCJ, în urma scandalului Rarinca

26 Mai 2015   •   18:30
Şeful Senatului cere demisia şefei ÎCCJ, în urma scandalului Rarinca

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat de unde a plecat demersul său de a cere demisia şefei ICCJ.

"Am să fac o scurtă apreciere în legătură cu subiect. Ne-am adresat preşedintelui pentru că noi considerăm că suntem în faţa unei situaţii foarte grave. În condiţiile în care preşedintele ICCJ acuză un cetăţean obişnuit, deci nu vorbim de politicieni, şi se pune în mişcare Parchetul, care decide arestarea acesteia pentru şase luni de zile, în condiţiile în care avem o hotărâre definitivă referitoare la nevinovăţia persoanei, ne punem întrebări în legătură la aceste persoane."

Citeşte şi Traian Băsescu - reacţie virulentă la scrisoarea lui Tăriceanu


Călin Popescu Tăriceanu îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să le înlăture "prin demitere ori demisie" pe şefa Înaltei Curţi, Livia Stanciu.

Tăriceanu o acuză şi pe şefa DNA că a arestat-o preventiv pe nedrept pe Mariana Rarinca, în urma unui "denunţ calomnios" al Liviei Stanciu, pentru ca, ulterior, să fie declarată nevinovată de instanţele de judecată, potrivit Antena 3.

Mariana Rarinca a stat 6 luni nevinovată în arest preventiv. Tăriceanu a semnat scrisoarea alături de alţi parlamentari din partidul său, printre care Daniel Barbu si Ioan Ghise.

Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe preşedinta Instanţei Supreme, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv în urmă cu câteva zile.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a apreciat că femeia nu se face vinovată de faptele pentru care a fost denunţată de Livia Stanciu.

În prima instanţă, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti o condamnaseră la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj.

Livia Stanciu a susţinut în plângerea depusă că Mariana Rarinca a amenunţat-o cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru şefa Curţii Supreme şi pentru soţul ei. Ca să nu se întâmple acest lucru, Stanciu ar fi trebuit să plătească de 20.000 de euro.

Pe 10 iunie 2014, femeia care a şantajat-o pe preşedinta ICCJ, Livia Stanciu, de la care ar fi cerut 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Ulterior, ea a stat în arest încă cinci lui.  

×