x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şeful statului s-a simţit sufocat de ziarişti la întâlnirea cu omologul elveţian."Este dezastru cu presa noastră"

Şeful statului s-a simţit sufocat de ziarişti la întâlnirea cu omologul elveţian."Este dezastru cu presa noastră"

de Aniela Nine    |    30 Iun 2011   •   21:00
Şeful statului s-a simţit sufocat de ziarişti la întâlnirea cu omologul elveţian."Este dezastru cu presa noastră"

Presedintele Traian Basescu s-a simtit asediat de presa prezenta la Co­tro­ceni la intalnirea avuta ieri cu pre­sedinta Elvetiei, Micheline Calmy-Rey. In scurtele momente de inceput in care presa a avut acces la discutia celor doi presedinti pentru oportu­ni­tatile de imagini, Traian Basescu i s-a adresat in engleza presedintei El­vetiei, spunandu-i ca "este dezastru" cu presa din Romania. Seful statului i-a explicat ulterior omologului sau ca de­claratia sa face referire la nu­ma­rul mare de ziaristi prezenti. "Este un dezastru cu presa noastra. Ei stiu pa­rerea mea despre ei. Nu este nici un se­cret", i-a spus Basescu lui Micheline Calmy-Rey, la inceputul convor­bi­rilor. Basescu a precizat apoi, ra­zand, dupa ce s-a uitat la jurnalistii pre­­zenti, ca remarca sa nu se refera "la continut, ci la numar". Remarca lui Basescu a parut cu atat mai inte­me­­iata cu cat presedinta Con­fe­de­ra­tiei Elvetiene a venit in aceasta vi­zi­ta insotita de un singur ziarist, po­trivit Mediafax.

O alta referire la numarul mare de ziaristi prezenti a avut presedintele Traian Basescu si la intalnirea de acum doua luni cu Printul Charles al Marii Britanii, caruia i-a explicat ca se aflau si foarte multi ziaristi la in­tal­nire caci ar vrea sa-l intrebe de nunta Printului William. Dupa ce l-a in­tam­pinat la intrarea in Palatul Cotroceni, seful statului i-a aratat mostenitorului coroanei britanice, amuzat, "cat de multi jurnalisti" erau prezenti la pri­mi­re. "Toata lumea ar vrea sa intrebe de Printul William", a incercat o ex­plicatie, zambind, Basescu, inaintea fotografiei oficiale. De altfel, Printul Charles, ulterior, ajuns la Palatul Victoria la o intalnire cu premierul Boc s-a aratat intrigat de prezenta nu­me­roa­sa a presei, intrebandu-l chiar pe Boc daca ziaristii sunt aceiasi de la Pa­latul Cotroceni. Mai mult, Charles s-a aratat deranjat de faptul ca presa in­cerca sa inregistreze ceea ce ii spu­nea premierului Boc la momentul fotografiei oficiale. "Au indreptat mi­crofoanele spre noi", l-a atentionat Printul Charles pe premierul Emil Boc. Prin urmare, angajatii de la protocolul de la Palatul Victoria au incercat sa tina presa cat mai departe de cei doi, jurnalistii asistand la inceputul dis­cutiei oficiale din spatele unui cordon amplasat la cativa metri, fara sa poa­ta auzi dialogul dintre Charles si Emil Boc. De altfel, nici numarul ma­re de camere video nu l-au lasat in­dife­rent pe Printul Charles. Mosteni­torul tro­nului Marii Britanii ii spuse­se lui Boc inca de pe treptele Guver­nu­lui ca nu­marul mare de camere video nu este pe placul lui, explicandu-i prin ges­turi ca acestea sunt fo­ca­li­zate per­ma­nent asupra sa.­

×
Subiecte în articol: presa traian basescu