x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senat - Seful va putea fi revocat

Senat - Seful va putea fi revocat

de Aniela Nine    |    02 Sep 2005   •   00:00
Senat - Seful va putea fi revocat

Comisia de modificare a Regulamentului Senatului a inceput ieri dezbaterile pe cele 400 de amendamente la Regulamentul Senatului, depuse in special de reprezentantii PSD si PRM.
Intinse pe 200 de pagini, cele mai importante dintre amendamente vizeaza revocarea presedintelui Senatului. Membrii comisiei nu au reusit ieri sa ia in discutie decat pe "primele 50".

INTERPRETARI. Cum senatorii au interzis accesul presei la lucrarile comisiei, pe motiv ca prezenta ziaristilor in sala i-ar impiedica sa se concentreze asupra dezbaterilor, interpretarile oferite presei asupra amendamentelor analizate au fost diferite. Astfel, in timp ce senatorul PD Radu Berceanu a spus ca in prima parte a sedintei nu au fost discutate si admise amendamente de fond, senatorii opozitiei sustin ca le-a fost respins un amendament privind interzicerea migratiei politice.

Ulterior, senatorii din Comisie au stabilit ca presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, ar putea fi revocat la propunerea a minimum jumatate plus unu din numarul total al senatorilor, daca se modifica majoritatea politica. Decizia a starnit critici, PSD considerand-o sanctiune politica.

×
Subiecte în articol: politic