x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatorii vor dezbate proiectul de lege privind reducerea CAS pe 25 august

Senatorii vor dezbate proiectul de lege privind reducerea CAS pe 25 august

18 Aug 2014   •   09:34
Senatorii vor dezbate proiectul de lege privind reducerea CAS pe 25 august
UPDATE 14:43 - Biroul Permanent al Senatului a decis ca şedinţa extraordinară a plenului în care să se discute despre proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale să aibă loc luni, 25 august.
------------------------

Senatul se reuneşte astăzi în sesiune extraordinară, la ora 14:00 fiind programată şedinţa Biroului Permanent.

'În temeiul prevederilor articolului 66 alineatele (2) şi (3) din Constituţie, republicată, precum şi ale articolului 81 din Regulamentul Senatului, cu modificările şi completările ulterioare, se convoacă Senatul României în sesiune extraordinară, în ziua de 18 august 2014. Preşedintele Senatului convoacă Biroul permanent în ziua de 18 august 2014, ora 14,00', a anunţat instituţia.

Potrivit aceleiaşi surse, Senatul se va întruni în plen la ora 16:00.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, declara vinerea trecută că există toate premisele ca legea privind reducerea CAS, retrimisă Parlamentului de şeful statului, să fie adoptată cu o majoritate covârşitoare în sesiunea extraordinară din această săptămână.

'Parlamentul, la iniţiativa Guvernului, a adoptat legea prin care CAS urmează să se reducă cu 5 procente. Preşedintele a returnat-o constituţional, prevalându-se de motive de oportunitate. Există toate premizele ca această lege să fie readoptată fără modificări de Parlament cu o majoritate covârşitoare în cadrul sesiunii extraordinare', afirma Tăriceanu, conform Agerpres.

×