x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatorii l-au scăpat pe Vosganian de urmărirea penală: 56 de voturi PENTRU, 71 ÎMPOTRIVĂ

Senatorii l-au scăpat pe Vosganian de urmărirea penală: 56 de voturi PENTRU, 71 ÎMPOTRIVĂ

12 Feb 2015   •   13:57
Senatorii l-au scăpat pe Vosganian de urmărirea penală: 56 de voturi PENTRU, 71 ÎMPOTRIVĂ

Senatul a respins solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Tiberiu Nițu, privind încuviințarea începerii urmăririi penale în cazul fostului ministru al Economiei Varujan Vosganian. S-au înregistrat 71 de voturi "împotrivă", 57 "pentru", iar cinci voturi au fost anulate. Din totalul de 168 de senatori, doar 132 și-au exprimat votul, care a fost secret, cu bile.

"Este o victorie a democraţiei!", a spus Vosganian după anunţarea rezultatului votului.

Înainte de exprimarea votului, fostul ministru al Economiei şi-a susţinut pledoaria în fața plenului Senatului. Vosganian a afirmat în fața colegilor săi că este greșită percepția conform cărei Senatul trebuie să accepte pe bandă rulantă cererile de urmarire penală.

”În România, potrivit prevedierilor constituționale, dreptul de a cere urmărirea penală a unui senator, revine Senatului. Asta înseamnă că  Senatul poarta pe deplin răspunderea politică și morală pentru cererile de urmărire penală. Este greșită ideea că Senatul trebuie să accepte pe bandă rulantă cererile de urmărire penală”, a spus senatorul.

”Din 1990 pierderile înregistrare in sectorul de stat au fost uriașe. Parchetul nu a găsit vreun vinovat. Tocmai când o industrie a fost salvată de la dispariție, atunci s-a găsit o persoană care a subminat economia națională. O spun cu durere în suflet: patriotismul economic în România este tratat cu neîncredere. La noi trebuie să te justifici pentru că ajuți o industrie să trăiască. Procurorii au continuat investigația și nu au găsi nimic. Nu a apărut nici cea mai mică suspiciune de inters personal și corupție”, a apreciat fostul ministru.
 
După încheierea discursului din fața senatorilor, Vosganian s-a întors la locul său din sală și a izbucnit în lacrimi.

×
Subiecte în articol: varujan vosganian