x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatorii se plang de improvizatii

Senatorii se plang de improvizatii

de Carmen Vintila    |    Aniela Nine    |    06 Sep 2005   •   00:00
Senatorii se plang de improvizatii

Prima zi a sesiunii parlamentare ordinare a debutat ieri cu "treburi organizatorice", dar a adus si primele nemultumiri ale senatorilor fata de noul sediu din Palatul Parlamentului.

"E o improvizatie. Gheretele astea strica toata arhitectura cladirii. Ca sa nu mai vorbim de aspectul estetic", comenteaza necajit unul dintre noii locatari ai Palatului Parlamentului, privind la paravanele ce au fost folosite pe post de pereti despartitori intre ceea ce se vor a fi noile birouri ale unora dintre senatori, in speta cei ai Aliantei, si cei ai PSD.

INVERS. O decizie ciudata a facut ca birourile pesedistilor sa fie "de dreapta", in raport cu holul principal, pe cand cele ale senatorilor Aliantei, "de stanga". Grupul UDMR a fost "exilat" undeva la etajul 5, iar cel al PC, la 4. Intre timp, ceva mai incolo, la intrarea in cladire, incep sa apara si alti senatori. Privesc in stanga, in dreapta, ca niste copii speriati in prima zi de scoala care nu stiu incotro sa o ia. "Pai si biroul meu unde e? Ce sala? Unde e asta?", intreaba unul dintre ei, bulversat de schimbare. Dupa cateva priviri in jur, alege unul dintre coridoarele laterale si se pierde. Asa a inceput sesiunea parlamentara pentru senatori, obligati sa isi desfasoare activitatea intr-un sediu nou, la Palatul Parlamentului. O mare problema cel putin pentru prima zi de lucru a fost si ca senatorii erau total izolati de lume, comunicational vorbind: telefoanele nu functioneaza, acces la Internet nu au.

PROMISIUNI. Motiv de suparare mare in randurile senatorilor reveniti la munca. Suparare care, de altfel, a ajuns si la urechile conducerii, sedinta Biroului Permanent fiind una destul de galagioasa din aceasta cauza. Alesilor li s-a promis ca situatia e "temporara" si ca se va gasi o solutie in cel mai scurt timp. O alta nemultumire a senatorilor a fost montarea invers decat la vechiul sediu a butoanelor pentru vot care, in opinia lor, ar putea crea probleme in perioada urmatoare.

Pe deputati insa i-a asteptat o sala de plen innoita: tabela de vot electronic, mocheta noua si banci reconditionate.

×
Subiecte în articol: politic