x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatul plouat - Zazanie intre gospodarii alesilor

Senatul plouat - Zazanie intre gospodarii alesilor

de Lavinia Dimancea    |    22 Sep 2005   •   00:00
Senatul plouat - Zazanie intre gospodarii alesilor

Ploaia de marti, care a patruns pana in luxoasa sala de plen a Senatului, a fost ieri motiv de disputa. S-a ajuns si la fabule. "Boul si musca" sau cine munceste mai mult.

Ploaia de marti, care a patruns pana in luxoasa sala de plen a Senatului, a fost ieri motiv de disputa intre secretarii generali ai celor doua Camere ale Parlamentului.

O data cu mutarea Senatului la Palatul Parlamentului, deputatii si senatorii s-au aratat indignati de spatiile alocate, primii pentru ca li s-a luat din spatiu si ultimii pentru ca li s-a dat prea putin. Intre timp, nemultumirile s-au accentuat si s-au mutat la nivelul secretariatelor generale ale celor doua Camere. Vadit nemultumit ca administrarea spatiilor Senatului revine Camerei Deputatilor, secretarul general al Camerei superioare, Dan Vasiliu, a decis sa elaboreze un proiect de hotarare de Guvern. Acesta prevede trecerea spatiilor ce revin senatorilor din administrarea Camerei Deputatilor in cea a Senatului. Vasiliu ne-a declarat ieri ca va inainta proiectul Biroului Permanent al Senatului, care urma sa se intruneasca in cursul dupa-amiezii si sa ia o decizie in vederea trimiterii acestuia catre Guvern. Pe de alta parte, secretarul general al Senatului a spus ca va informa conducerea Senatului si despre relatia sa cu omologul de la Camera Deputatilor, Mihai Unghianu.

DISPUTA. Ceea ce l-a deranjat pe Vasiliu au fost unele comentarii ale lui Unghianu, care s-ar fi declarat nemultumit, pornind de la "ploaia" de marti din Senat, ca toata bataia de cap legata de administrarea Palatului Parlamentului cade pe el. Potrivit lui Vasiliu, Unghianu a facut referire la fabula "Boul si musca", el fiind "boul" care munceste, iar Vasiliu, "musca" care trandaveste. Aceste declaratii l-au facut pe secretarul general al Camerei sa vorbeasca de deficientele din colaborarea cu omologul sau. "Eu intotdeauna trebuie sa ii cer permisiunea... El este cel care ia deciziile. (...) Atat timp cat cele doua Camere sunt institutii separate, trebuie sa fie si gestiuni separate", a spus Vasiliu. Mai mult, el l-a acuzat pe Unghianu ca "nu este receptiv" la solicitarile sale, ca problemele au inceput o data cu mutarea Senatului, cand secretarul general al Camerei dispunea "inchiderea usilor" si ca a refuzat unele solicitari ale senatorilor precum deschiderea unui restaurant la Senat. "Nu il inteleg", si-a varsat naduful Vasiliu, completand ca Unghianu "doreste sa ramana administrator unic". De ce? "Pentru ca acolo sunt bani", a raspuns Vasiliu. Secretarul general al Senatului, Mihai Unghianu, a refuzat sa comenteze initiativa si declaratiile lui Dan Vasiliu. "Sa faca ce vrea. Nu comentez ce a zis dl Vasiliu. Putea sa imi dea un telefon daca are vreo problema", ne-a spus, printre dinti, Unghianu, care ne-a trimis la Biroul de Presa al Camerei Deputatilor sa depunem o solicitare prin care sa ne raspunda in scris la intrebari pentru ca el nu mai vrea sa stea de vorba cu reprezentantii presei.

NEMULTUMIRI
"Eu intotdeauna trebuie sa ii cer permisiunea... El este cel care ia deciziile. (...) Atat timp cat cele doua Camere sunt institutii separate, trebuie sa fie si gestiuni separate" - Dan Vasiliu, secretarul general al Senatului

SUPARAT
"Sa faca ce vrea. Nu comentez ce a zis domnul Dan Vasiliu. Putea sa imi dea un telefon daca are vreo problema" - Mihai Unghianu, secretarul general al Camerei Deputatilor

ATENTIE, CADE TENCUIALA!
Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a anuntat ieri ca problemele legate de infiltrarea apei de ploaie in sala plenului transmis si in alte spatii au fost remediate de Trustul Carpati-Proiect . El a atras insa atentia ca cine merge pe langa cladirea Senatului, risca sa-i cada in cap bucati de tencuiala. Nicolae Vacaroiu le-a spus ziaristilor ca, pentru siguranta, trebuie sa mearga numai pe aleile principale si sa intre in cladire doar pe intrarile oficiale. El a mai spus ca Dan Vasiliu si Mihai Unghianu vor cauta, in cel mult zece zile, o formula pentru trecerea lucrarilor de intretinere a noului sediu din responsabilitatea Camerei Deputatilor in cea a Senatului.
×