x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şerban Nicolae despre voturile 'pentru' moţiunea de cenzură: Categoric, mai puţine decât cele de pe lista de semnături

Şerban Nicolae despre voturile 'pentru' moţiunea de cenzură: Categoric, mai puţine decât cele de pe lista de semnături

09 Oct 2019   •   12:52
Şerban Nicolae despre voturile 'pentru' moţiunea de cenzură: Categoric, mai puţine decât cele de pe lista de semnături

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, miercuri, că Opoziţia nu va întruni numărul de voturi necesar pentru a trece moţiunea de cenzură, susţinând că acestea vor fi mai puţine decât cele de pe lista de semnături.

"Categoric, mai puţine decât cele de pe lista de semnături. Din punctul meu de vedere, cred că a fost un moment de umflare a muşchilor. Ceea ce nu se înţelege este că moţiunea de cenzură nu este un exerciţiu la care eşti obligat, indiferent de situaţie. Moţiunea presupune că Guvernul merge rău, că societatea reclamă o modificare de Guvern în timpul mandatului parlamentar, adică nu o dată la patru ani, şi atunci acţionezi oferind alternativa. Aşa să faci doar un exerciţiu de imagine, să speri că declaraţiile scrise de consilieri o să sune foarte bine şi să dea bine la presă sau electorat merge, dar nu foloseşte la nimic", a afirmat Nicolae.

Potrivit acestuia, social-democraţii se bazează pe un program de guvernare şi nu pe votul celor "de la PNL şi de la USR".

"Calculele sunt ale celor care îşi doresc cu disperare guvernarea, fără să aibă un merit pentru asta, fără să aibă un vot pentru asta şi fără să aibă un program de guvernare. În ceea ce ne priveşte, noi avem un program de guvernare, el nu se bazează pe votul celor de la PNL şi de la USR. În ceea ce-i priveşte pe foştii noştri colegi de la Pro România plecaţi din PSD şi pe foştii noştri aliaţi de la ALDE, eu cred că înţeleg votul din 2016, înţeleg un mandat de patru ani şi nu au cum să intre în suita lui Iohannis doar pentru a-l ajuta la alegerile prezidenţiale", a spus senatorul PSD.

Referitor la posibilitatea ca Victor Ponta să încerce să formeze cu social-democraţii un nou Guvern dacă actualul cade, Nicolae a susţinut că nu se pune problema.

"Nu cred că se pune problema, ipoteza de la care pleacă cred că este cea greşită", a explicat social-democratul. AGERPRES

×
Subiecte în articol: serban nicolae