x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sever Voinescu a făcut un apel la "colegii din Opoziţie" să semneze protocolul pentru ratificarea tratatului de guvernanţă fiscală

Sever Voinescu a făcut un apel la "colegii din Opoziţie" să semneze protocolul pentru ratificarea tratatului de guvernanţă fiscală

16 Feb 2012   •   11:58
Sever Voinescu a făcut un apel la "colegii din Opoziţie" să semneze protocolul pentru ratificarea tratatului de guvernanţă fiscală

Purtatorul de cuvant al PDL a facut un apel la Opozitie, transmitandu-le ca este important sa inteleaga importanta tratatului de guvernanta fiscala si sa semneze protocolul pentru ratificarea de catre Romania a acestui tratat.

"Am vazut ca exista opinii diferite in PSD in legatura cu tratatul de stabilitate, unii sunt pro, altii sunt contra. Important insa este ca ei sa inteleaga importanta acestui tratat si faptul ca acesta trebuie semnat la 1 martie. In aceasta dimineata, PSD a formulat doua conditii pentru semnarea protocolului. In ultima vreme, socialistii produc numai conditii", a declarat Sever Voinescu, intr-o conferinta de presa organizata la sediul PDL.

Pedelistul a facut un apel la "colegii din Opozitie" sa inteleaga importanta tratatului si sa semnarea protocolului "sa se faca cat mai repede".

"Presedintele Traian Basescu a fost unul dintre cei care au militat pentru o Europa unita, pentru un tratat care sa nu se refere doar la tarile din zona Euro. Ar fi ridicol sa mai avem acum dubii daca trebuie semnat acest tratat", a continuat Voinescu, care subliniat ca-i asteapta pe "colegii de la PSD sa semneze protocolul".

Sever Voinescu a mai spus ca greva parlamentarilor costa 1,2 milioane de euro si ca "parlamentarii nu sunt parlamentari daca nu revin in Parlament". "Noi stim ca exista foarte multi parlamentari in grupurile socialiste care vor sa revina in Parlament. Niciunul dintre cele 15 puncte enumerate de Victor Ponta la investirea Guvernului Ungureanu nu reprezinta pentru noi un tabu, dar trebuie sa vina in Parlament ca sa putem dialoga", a conchis Voinescu.

Mihai Razvan Ungureanu a declarat, ieri, ca spera ca si PSD, PNL si PC sa semneze protocolul privind semnarea si ratificarea de catre Romania a tratatului de guvernanta in cadrul UE pentru ca documentul nu reprezinta "vorbe goale".

"Acest protocol este deschis semnarii catre toate partidele parlamentare. Eu sper ca si PSD, PNL si PC sa semneze acest protocol, care face parte dintre temele de interes national major. Nu vorbim aici de o diviziune politica si nu sunt vorbe goale", a spus Ungureanu.

Intrebat cand se va putea face ratificarea acestui tratat de catre Romania printr-o lege speciala, asa cum au convenit liderii coalitiei de guvernare, Ungureanu a spus ca aceste precizari vor fi facute la timp, de la Palatul Victoria.

Liderii coalitiei au semnat, ieri, la Parlament, protocolul privind ratificarea tratatului de guvernanta in cadrul UE.

×