x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Soarta lui Kovesi, la mâna lui Tudorel

Soarta lui Kovesi, la mâna lui Tudorel

de Sînziana Duţă    |    01 Noi 2017   •   10:55
Soarta lui Kovesi, la mâna lui Tudorel
Sursa foto: ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO

Secţia pentru procurori din CSM a aprobat, cu observaţii, raportul Inspecţiei Judiciare privind controlul efectuat la DNA. Concluzia a fost că activitatea managerială a conducerii DNA a fost una eficientă, motiv pentru care nu se impune revocarea din funcţie a procurorului şef. Docu­mentul va fi trimis la Ministerul Justiţiei, urmând ca Tudorel Toader să ia decizia finală.

Secţia pentru procurori din cadrul CSM a aprobat parţial raportul Inspecției Judiciare privind activitatea managerială a conducerii DNA. Procu­rorii din CSM și-au însușit o parte din concluziile distincte ale inspectorilor care au efectuat controlul, dar au ținut cont și de obiecţiile formulate de conducerea DNA. Mai precis, Secţia pentru procurori a constatat că "acti­vitatea DNA a fost eficientă", astfel că nu se impune revocarea din funcţie a procurorului şef, Laura Codruţa Kovesi.

De asemenea, CSM a mai stabilit ca în termen de şase luni Inspecţia Judi­ciară să efectueze un nou control la DNA pentru remedierea deficienţelor descoperite la Secţia a II-a, care se ocupă de combaterea infracţiunilor de corupţie. În cadrul acestui nou control, se vor verifica dosarele mai vechi de un an de la data primei sesizări, precum şi situaţia dosarelor reparti­zate iniţial procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga. În acelaşi timp, se va cerceta dacă în toate dosa­rele clasate s-a comunicat persoanelor respective că au fost interceptate. Secţia pentru procurori a mai dispus verificarea infor­maţiilor referitoare la bileţelul pe care L.C. Kovesi l-a prezentat la CSM, pentru a se stabili dacă Inspecţia Judiciară a analizat strict managementul conducerii DNA sau a urmărit expres anumite dosare. De asemenea, se vor verifica şi informaţiile potrivit cărora au fost analizate şi dosare din 2004, nu doar cele care ar fi trebuit verificate, din perioada 2016- 2017.

Ministrul Tudorel Toader a anunţat, aseară, că el va fi cel care va înclina balanţa în privinţa deciziei finale, având în vedere că raportul Inspecţiei Judi­ciare a divizat echipa de şase inspectori care a controlat activitatea DNA. Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis ar putea fi convins să aprobe o eventuală propunere de revocare din funcţie a şefei DNA, ministrul Justiţiei a spus că „într-o atare ipoteză, ministrul Justiţiei nu se duce să convingă”, argumentele pro sau contra fiind cele care ar cântări decisiv.

 

×
Subiecte în articol: Kovesi tudorel toader