x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Somaţie de la CNA pentru RRA din cauza continuării campaniei în ziua alegerilor

Somaţie de la CNA pentru RRA din cauza continuării campaniei în ziua alegerilor

de Aniela Nine    |    07 Dec 2009   •   00:00

Postul public de radio a fost somat ieri public de CNA pentru că în cursul dimineţii a difuzat un material electoral, fapt interzis de legislaţie. În spotul difuzat era ironizat candidatul Traian Băsescu. Reprezentanţii RRA au susţinut că a fost vorba despre un atac informatic din afara postului.

În timpul emisiunii matinale "Iarba verde de acasă", realizată de Gheorghe Verman, a fost transmis pe post un spot în care se găsesc afirmaţii făcute de o voce care o imită pe cea a lui Traian Băsescu şi care spune, printre altele, "Ho, ho, ho... am ţepuit, am păcălit" şi "În maximum cinci minute de la vot, voi demisiona din funcţie", informează Mediafax.

În urma acestui incident, Asociaţia ProDemocraţia, dar şi PD-L au sesizat CNA. Comitetul Director al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) a anunţat imediat că "a luat măsurile ce se impun" şi că a declanşat o anchetă internă, apreciind că este vorba despre "un atac informatic extern" asupra producţiilor radiofonice ale RRA. "Conţinutul original al emisiunii «Iarba verde de acasă» a fost alterat prin intercalarea unor secvenţe audio pirat cu conţinut denigrator la adresa unuia dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale. Intervenţia promptă a operatorilor de emisie a blocat continuarea difuzării materialului-pirat, fiind difuzată varianta originală, aflată în cabina de emisie pe un CD-martor", se arată în comunicatul postului public de radio.

RRA a precizat că ancheta internă declanşată are în vedere inclusiv apelarea la instituţiile specializate ale statului, pentru a clarifica incidentul, catalogat ca fiind un sabotaj.

×
Subiecte în articol: alegeri 2009