x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj CCSB: USL ar câstiga alegerile parlamentare cu 62%

Sondaj CCSB: USL ar câstiga alegerile parlamentare cu 62%

12 Oct 2012   •   17:28
Sondaj CCSB: USL ar câstiga alegerile parlamentare cu 62%
Sursa foto: Intact Images

Potrivit unui sondaj CCSB, comandat de Antena 3, daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri legislative, USL ar castiga cu 62%. Pe locul secund s-ar clasa PDL, cu 16 procente, fiind urmat de PP-DD, cu 12%. Nicio alta formatiune politica nu ar mai trece pragul de 5%. UDMR ar obtine 4% din sufragii, PER- 3%, PRM - 2% si PNG - 1%.

În ceea ce priveste politicienii, edilul Capitalei, Sorin Oprescu, este fruntas in topul incredererii, cu  51%. Este urmat premierul Ponta, cu 40%,  Crin Antonescu, cu  37%,  Călin Popescu Tăriceanu, cu 34%,  liderul PRM, Vadim Tudor, cu 26%, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu cu 25%,  fondatorul PC Dan Voiculescu cu 23%, presedintele PDL Vasile Blaga cu 23%, iar Dan Diaconescu cu 19%. Presedintele Traian Băsescu are o cota de incredere de 18%, la egalitate cu fostul premier Emil Boc.

Sondajul CCS arata totodata ca scandalul Oltchim a afectat atat imaginea lui Dan Diaconescu, cât si a partidului pe care il conduce - PPDD, dar si a PDL. Astfel, PDL si PP-DD au scazut cateva procente, in timp ce USL-ul si-a mentinut rata de incredere pe care o avea inaintea izbucnirii scandalului legat de privatizarea Oltchim. Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.003 de persoane, in perioada 27 septembrie - 4 octombrie.

×