x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorin Oprescu: "Nicolaescu, pacientul numarul unu al Romaniei"

Sorin Oprescu: "Nicolaescu, pacientul numarul unu al Romaniei"

de Magda Marincovici    |    13 Feb 2006   •   00:00
Sorin Oprescu: "Nicolaescu, pacientul numarul unu al Romaniei"

Indiferent de amendamentele introduse in legile privind reforma in Sanatate, PSD nu renunta la motiunea de cenzura. Deoarece "amendamentele incearca doar sa reduca raul pe care-l face pachetul de legi. Dar nu schimba principiile acestor legi: hipercentralizarea, eliminarea Consiliului de Administratie si a comunitatii locale, care nu mai au nici un cuvant de spus in ceea ce priveste soarta spitalului, falsele incompatibilitati intre functia de manager de spital si cea de cadru didactic universitar etc.", a precizat ieri Sorin Oprescu (foto), vicepresedinte al PSD. Sorin Oprescu considera ca "Nicolaescu este pacientul numarul unu al Romaniei", caruia, ca medic, ar putea sa-i puna un diagnostic, dar prefera sa-i scrie doar reteta: "Demisia! Lasa-ne!". Si conducerea Societatii Romane de Cardiologie este de parere ca "intreaga reforma" se rezuma, astfel, la un steril exercitiu administrativ. In acest fel conceputa, "reforma" se indreapta sigur doar catre premisele initierii unei contrareforme.

AMENDAMENTE. Azi, Executivul se intalneste in sedinta speciala pentru a analiza amendamentele propuse de parlamentari la proiectul de lege privind reforma in Sanatate.

Forma finala a proiectului de lege cu amendamentele acceptate si lista amendamentelor respinse sunt prezentate in Parlament. (Magda Marincovici)

×
Subiecte în articol: politic