x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorin Roşca Stănescu s-a înscris vineri în PNL

Sorin Roşca Stănescu s-a înscris vineri în PNL

de Gabriela Antoniu    |    20 Ian 2012   •   15:30
Sorin Roşca Stănescu s-a înscris vineri în PNL

Reputatul jurnalist Sorin Rosca Stanescu s-a inscris azi in PNL, organizatia Sectorului 2. El a explicat pentru Jurnalul National de ce a ales sa se inscrie acum in PNL si nu in PSD. "A avut loc un declic chiar in ziua manifestatiei. Am fost curios sa vad cum se organizeaza USL in ziua manifestatiei. Am cerut permisiunea si am primit-o sa merg la sediul PNL ca sa casc gura. M-am dus acolo si mi-a placut cum discutau, cum cum colaborau intre ei, erau foarte multi tineri. Nu era o atmosfera tensionata. In plus eram preocupat de o lozinca pe care o vazusem in Piata Universitatii: USL=PDL si care mi s-a parut ca e odioasa si distruge orice dorinta de schimbare. M-am gandit ca trebuie sa protestez impotriva acestui slogan. Si l-am pus pe socrul meu sa-mi faca o lozinca si sa mi-o aduca la sediul PNL. Lozinca era: USL nu e PDL sI nici jandarm nu e!". Si m-am intrebat de ce n-as intari aceasta atitudine inscrierea in PNL", ne-a explicat jurnalistul cum a luat decizia de intra in randurile liberalilor.

In plus, Sorin Rosca Stanescu spune ca acum are mai mult timp liber pentru ca nu mai conduce ziarul Ziua, iar copiii sai au crescut si nu mai e nevoie sa li se dedice 24 de ore din 24. Intrebat de ce a ales PNL si nu PSD, Sorin Rosca Stanescu a spus ca si pana acum a fost liberal, dar in civil, fiind foarte apropiat de gandirea liberala care i se potriveste foarte bine. Dar asta nu inseamna ca jurnalistul Sorin Rosca Stanescu va fi neiertator cu PNL daca greseste.

“Nu voi fi prea comod, dar este un partid deschis la opinii", spune Sorin Rosca Stanescu. Cat priveste domeniile in care isi va oferi expertiza in cadrul PNL, Sorin Rosca Stanescu spune ca va avea o discutie cu liderul liberal Crin Antonescu pentru a vedea cum poate ajuta partidul. “Sunt gata sa fac orice, si sa lipesc afise daca e cazul", spune jurnalistul. Oricum, in fisa de inscriere in PNL, Sorin Rosca Stanescu a enumerat domeniile in care poate acorda consultanta partidului: comunicare, strategii electorale si organizare.

El are si un raspuns la atacurile declansate impotriva lui ca fost colaborator al Securitatii, dar si a PNL pentru decizia de a-l primi in randurile sale prin care s-ar compromite ca partid care a militat pentru lustratie, inclusiv in plan legislativ. "Am spus ca am fost colaborator al Brigazii Antitero. Regret ca am colaborat, nu m-am dat niciodata erou. I-am spus lui Crin Antonescu si a spus ca nu e nici o problema. Si, oricum, termenele de interdictie prevazute de Legea lustratiei s-au scurs demult", a explicat Sorin Rosca Stanescu, amintind ca a fost un partizan al Legii lustratiei.

×
Subiecte în articol: pnl inscriere sorin rosca stanescu