x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorina Pintea a demisionat de la conducerea Spitalului Județean Baia Mare

Sorina Pintea a demisionat de la conducerea Spitalului Județean Baia Mare

de Ion Alexandru    |    04 Mar 2020   •   09:35
Sorina Pintea a demisionat de la conducerea Spitalului Județean Baia Mare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, aflată în arest preventiv, a demisionat, ieri, din funcția de director al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Doctor Constantin Opriș”, din Baia Mare, în urma acuzațiilor aduse de DNA, conform cărora ar fi solicitat și primit mită suma de 120.000 de lei. Tot ieri, conducerea PSD a decis suspendarea Sorinei Pintea din partid, în baza unei decizii care se aplică începând cu data de 3 martie 2020, conform căreia este suspendat, de drept, orice membru de partid împotriva căruia este deschisă o anchetă penală. În aceeași situație se află și Luminița Jivan, președintele organizației Caraș-Severin a PSD, care este cercetată de DIICOT într-un dosar penal, dar care are și calitatea de martor în dosarul instrumentat de Direcția Națională Anticorupție la filiala PSD Arad.

Sorina Pintea, în acest moment încarcerată în arestul Poliției Capitalei, a fost transportată, ieri, pentru a doua oară la spital, după ce a acuzat înrăutățirea stării sale de sănătate. Fostul ministru al Sănătății suferă de o boală autoimună și se află sub tratament strict de specialitate.

La sfârșitul săptămânii trecute, Sorina Pintea a fost arestată preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile, de către Tribunalul București. Contestația împotriva acestei măsuri privative de libertate urmează să se judece pe data de 6 martie, la Curtea de Apel București. 

×
Subiecte în articol: sorina pintea