x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorina Plăcintă a demisionat din PDL şi trece la PNL

Sorina Plăcintă a demisionat din PDL şi trece la PNL

13 Iun 2012   •   07:25
Sorina Plăcintă a demisionat din PDL şi trece la PNL

Senatorul Sorina Placinta si-a anuntat, in aceasta dimineata, in plenul Senatului, demisia din PDL si inscrierea in PNL. Placinta era nemultumita de atitudinea unor colegi democrat-liberali.

Senatorul PDL Sorina Placinta, fost ministru al Tineretului, si-a anuntat, astazi, demisia din grupul parlamentar democrat-liberal si trecerea la grupul PNL din Senat.

Citeste si Radu F. Alexandru, dupa demisia Sorinei Placinta: "PDL are nevoie de o resetare"

"Va anunt ca incepand de astazi incetez activitatea in grupul PDL si voi activa in grupul PNL', a anuntat Sorina Placinta de la tribuna Senatului, la inceputul sedintei de plen.

In 27 aprilie, la dezbaterea motiunii de cenzura in urma careia a cazut Guvernul Ungureanu, senatorul PDL Sorina Placinta, despre care s-a afirmat inca de atunci ca ar urma sa plece la PNL, a avut o discutie, intr-o banca din plen, cu Elena Udrea, Placinta plangand si spunand: "Nu mai pot".

La cateva zile de la incidentul din Parlament, Sorina Placinta a explicat pe blogul personal de ce a plans in timpul dezbaterii motiunii de cenzura, subliniind ca evenimentele politice recente au facut-o sa cedeze psihic. Totodata, a laudat-o pe Elena Udrea pentru "personalitatea ei puternica".

Ulterior, atat liderul PSD, Victor Ponta, cat si presedintele PNL, Crin Antonescu, au sustinut ca Sorina Placinta a fost amenintata in plen de catre liderul PDL Bucuresti, Elena Udrea, spunand ca aceasta ar fi fost supusa la "amenintari in direct cu lucruri de cea mai dura factura".

Antonescu spunea atunci ca nici el nici partidul pe care il conduce nu au purtat negocieri cu Placinta pentru a vota motiunea de cenzura sau pentru a intra in PNL.

×