x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şova: Şeful STS trebuie tras la răspundere în şedinţa CSAT

Şova: Şeful STS trebuie tras la răspundere în şedinţa CSAT

de Agerpres    |    02 Feb 2014   •   15:37
Şova: Şeful STS trebuie tras la răspundere în şedinţa CSAT

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, susţine că directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Marcel Opriş, trebuie tras la răspundere în şedinţa CSAT de duminică, afirmând că STS este principala instituţie responsabilă pentru gestionarea accidentului aviatic din Apuseni.

"Principala instituţie responsabilă de gestionarea accidentului aviatic din Apuseni este STS, singura care până în prezent nu a plătit deloc. În şedinţa CSAT de astăzi, şeful STS, Marcel Opriş, trebuie tras la răspundere de către preşedintele Traian Băsescu pentru intervenţia deficitară a instituţiei. Din păcate, domnul Opriş nu poate fi demis fără decizia preşedintelui. Iar din câte îl ştim pe Traian Băsescu, acesta va prefera să facă scut în jurul propriilor oameni decât să apere interesele românilor", declară Şova.

El afirmă că Marcel Opriş trebuie demis, deoarece vinovăţia STS în gestionarea accidentului este multiplă.

"Vinovăţia STS este multiplă: nu a făcut investiţiile tehnice necesare pentru a preîntâmpina astfel de tragedii, nu s-a implicat direct în localizarea avionului, a furnizat coordonate greşite şi mult prea târziu, a încercat să paseze responsabilitatea şi nu şi-a asumat nimic. Este vorba despre nepăsare şi incompetenţă de la început şi până la sfârşit în cazul STS. De aceea, în şedinţa CSAT de astăzi, Marcel Opriş trebuie demis", conchide social-democratul, într-un comunicat.

Pe ordinea de zi a şedinţei CSAT de azi se află raportul privind gestionarea de către autorităţile administraţiei publice cu responsabilităţi în domeniul situaţiilor de urgenţă a evenimentului de aviaţie din data de 20 ianuarie în care a fost implicată aeronava BN-2, prezentat de prim-ministrul Victor Ponta, raportul directorului STS privind activităţile desfăşurate conform legilor, metodologiilor şi procedurilor interinstituţionale existente în legătură cu acest eveniment aviatic, prezentat de directorul STS.

×
Subiecte în articol: dan sova accident aviatic sedinta csat