x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Spitalul Universitar: 19 participanţi la miting au necesitat îngrijiri, unul a fost supus unei intervenţii chirurgicale

Spitalul Universitar: 19 participanţi la miting au necesitat îngrijiri, unul a fost supus unei intervenţii chirurgicale

11 Aug 2018   •   15:30
Spitalul Universitar: 19 participanţi la miting au necesitat îngrijiri, unul a fost supus unei intervenţii chirurgicale
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Spitalul Universitar Bucureşti a informat sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că 19 persoane care au participat la protestul din Piaţa Victoriei şi s-au prezentat la Camera de gardă a acestei unităţi sanitare au necesitat îngrijiri, una dintre ele fiind supusă unei intervenţii chirurgicale. 

''Ca urmare a evenimentelor din seara zilei de 10.08.2018, la Camera de Gardă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au necesitat îngrijiri medicale un număr de 19 persoane care au participat la protestul din Piaţa Victoriei'', se precizează în comunicat. 

Patru dintre acestea au necesitat internare şi îngrijiri medicale suplimentare. 

''Trei persoane au prezentat arsuri pe aproximativ 10 - 15% din suprafaţa corporală şi sunt internaţi în Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului, iar una a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de urgenţă la Secţia de Chirurgie Generală extrăgându-i-se un corp străin de la nivelul feţei anterioare a coapsei drepte şi se află internat pe Secţia de Chirurgie Generală'', se precizează în comunicat. 

Toţi pacienţii internaţi sunt stabili din punct de vedere hemodinamic şi respirator, fiind monitorizaţi 24 de ore din 24. 

''Până dimineaţă au fost monitorizate şi investigate încă două persoane în camera de gardă a spitalului, persoane care prezentau o conjunctivită iritativă ca urmare a expunerii accidentale la gaze toxice. Aceştia au primit îngrijiri medicale, tratament de specialitate şi recomandări de specialitate şi au plecat la domiciliu în cursul dimineţii. Toţi ceilalţi pacienţi care s-au prezentat la camera de gardă au fost atent investigaţi, nu au necesitat internare în spital'', se mai arată în comunicatul spitalului. 

Conform sursei citate, printre cei 19 pacienţi nu se află niciun jandarm şi niciun copil. AGERPRES

×