x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică SRI: Cartele prepay româneşti, folosite în zone de conflict din Siria şi Irak

SRI: Cartele prepay româneşti, folosite în zone de conflict din Siria şi Irak

28 Mar 2016   •   18:45
 SRI: Cartele prepay româneşti, folosite în zone de conflict din Siria şi Irak

SRI nu poate oferi informaţii, în acest moment, referitoare la faptul că teroriştii care au comis atentate în Europa au utilizat cartele preplătite româneşti, dar precizează că deţine informaţii că sunt folosite cartele nenominale ale operatorilor români de telefonie mobilă în zone de conflict, inclusiv în Siria şi Irak. 

Într-un răspuns la o solicitare a AGERPRES, SRI a precizat, luni, că identitatea persoanelor care utilizează aceste cartele nu a putut fi stabilită. 

"Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, inclusiv din cooperare cu alte structuri din SNPCT şi parteneri externi, cartele nenominale ale operatorilor români de telefonie mobilă sunt folosite în areale de conflict, inclusiv Siria şi Irak. Întrucât identitatea persoanelor care le utilizează nu poate fi stabilită, există posibilitatea ca aceste cartele să fie utilizate de cetăţeni români rezidenţi în Siria (sau alte zone de conflict), dar şi de persoane având conexiune cu entităţi teroriste", se arată în răspunsul SRI. 

Premierul Dacian Cioloş a subliniat, duminică, necesitatea unui control mai bun al vânzării cartelelor prepay, adăugând că în perioada următoare ministrul Justiţiei şi cel al Internelor vor aduce în atenţia Executivului ''aceste elemente''. 

"Ei se plâng (autorităţile responsabile - n.r.)... ştiţi discuţia veche apropo de cartelele prepay. De exemplu, înţeleg că România e una din puţinele ţări din Uniunea Europeană care vinde încă cartele prepay fără un control de identitate. Înţeleg chiar că au fost folosite în ultima perioadă cartele prepay din România în pregătirea unor atentate în altă parte, în Uniunea Europeană, tocmai pentru că există această flexibilitate în România", a spus Cioloş, la Pro TV. AGERPRES

×