x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Starea de alertă, aprobată de senatori

Starea de alertă, aprobată de senatori

12 Mai 2020   •   21:34
Starea de alertă, aprobată de senatori

Senatul a adoptat proiectul privind instituirea stării de alertă. Au fost 111 voturi pentru 8 contra şi 15 abţineri.

Senatorii au modificat cantitativ proiectul privind instituirea stării de alertă, în comisii. Cele mai importante modificări se referă la imposibilitatea suspendării din funcţie a persoanele cu funcţii de conducere din cadrul Ministerului Sănătăţii sau în subordine. Un alt amendament prevede ca Parlamentul să încuviinţeze instaurarea stării de alertă.

Parlamentarii PNL spun că Parlamentul a distrus forma iniţială, iar acum, proiectul e neconstituţional. Un reprezentant al partidului a anunţat că parlamentarii PNL se vor abţine, dar majoritatea au votat pentru proiect.

USR a anunţat că votează împotriva proiectului, deoarece consideră că Guvernul încearcă să folosească starea de alertă pentru politizarea administraţiei publice şi pentru transformarea României într-un stat coercitiv.

PSD a votat majoritar pentru proiect, dar au fost şi excepţii, unii afirmând că şi cu modificările aduse, proiectul Guvernului nu devine constituţional.

Proiectul primeşte vot final miercuri, la Camera Deputaţilor, dar preşedintele nu poate promulga legea mai devreme de 15 mai. E nevoie de trei zile de la intrarea în Monitorul Oficial pentru ca prevederile ei să se aplice.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: starea de alerta aprobata