x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Statutul parlamentarilor a fost ADOPTAT. Deciziile ANI pot fi contestate în 45 de zile

Statutul parlamentarilor a fost ADOPTAT. Deciziile ANI pot fi contestate în 45 de zile

13 Feb 2013   •   11:11
Statutul parlamentarilor a fost ADOPTAT. Deciziile ANI pot fi contestate în 45 de zile
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images
UPDATE 12:35 -  Proiectul de lege privind modificarea statutului parlamentarilor a fost adoptat. Statutul a trecut 298 de voturi pentru, 101 împotrivă şi 36 de abţineri, grupul parlamentarilor PDL votând împotriva adoptării.

Potrivit statutului, termenul în care raportul ANI privind o situaţie de incompatibitate poate fi contestat de către cel vizat a crescut de la 15 la 45 de zile. "Statutul parlamentarilor va fi trimis la Cotroceni pentru promulgare", a declarat Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Anterior, pe 4 februarie, președintele Traian Băsescu a respins proiectul de lege care modifică statutul parlamentarilor, trimițându-l înapoi pentru reexaminare.

.........................

Proiectul de lege privind modificarea statutului parlamentarilor a fost retrimis la comisia de statut. Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a explicat că mai trebuie operate o serie de modificări la amendamentele proiectului de lege.

Noutatea care va fi introdusă în proiectul de lege este marja de 45 de zile în care un parlamentar poate ataca decizia de incompatibilitate înainte de a-și pierde mandatul.

Tot în cadrul şedinţei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului parlamentarii vor numi un membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului.

La plenul reunit şi-au anunţat prezenţa 455 de parlamentari.

×
Subiecte în articol: statutul parlamentarilor