x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ştefănescu, despre ANI: "Un exces de zel ce confirmă, încă o dată, că această instituţie a fost şi rămâne fidelă regimului băsist"

Ştefănescu, despre ANI: "Un exces de zel ce confirmă, încă o dată, că această instituţie a fost şi rămâne fidelă regimului băsist"

13 Aug 2013   •   14:46
Ştefănescu, despre ANI: "Un exces de zel ce confirmă, încă o dată, că această instituţie a fost şi rămâne fidelă regimului băsist"

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, consideră că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) 'îşi bate pur şi simplu joc atât de alegători, cât şi de aleşii locali, punând în pericol chiar siguranţa naţională' şi susţine că se poate ajunge la blocarea administraţiei la nivel naţional.

'Dacă cifra vehiculată până în prezent, de aproximativ 1.200 de aleşi locali aflaţi în stare de incompatibilitate, este reală, avem în mod clar o problemă sistemică care poate duce la blocarea administraţiei la nivel naţional. Mai mult, este inadmisibil ca pe o hibă a legii să creezi degringoladă în toată administraţia publică din ţară doar dintr-un exces de zel ce confirmă, încă o dată, că această instituţie a fost şi rămâne fidelă regimului băsist', spune social-democratul potrivit unui comunicat de presă.

Codrin Ştefănescu mai precizează că Agenţia 'profită' de faptul că o modificare a Legii 161/2003 actualizată (privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei) este posibil să nu se aplice retroactiv.

'De altfel, şefii ANI cunosc faptul că legea în baza căreia lucrează nu corespunde cu legislaţia europeană în domeniu care, din contră, consideră ca obligatorie prezenţa aleşilor locali în consiliile de administraţie ale instituţiilor subordonate administraţiilor publice. Practic, ANI profită în mod suspect de faptul că o modificare a Legii 161/2003 actualizată (privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei) este posibil să nu se aplice retroactiv, dar şi de faptul că suntem pe o zonă aflată sub monitorizarea Comisiei Europene', mai spune social-democratul.

Codrin Ştefănescu s-a referit, totodată, şi la şi faptul că peste 90% dintre aleşii locali cercetaţi de ANI sunt din partea USL.

'Concluzionând, dacă potrivit datelor vehiculate, peste 90% dintre aleşii locali cercetaţi de ANI sunt din partea USL, atunci este evident faptul că ne aflăm în faţa unei manevre politice. Cu atât mai mult cu cât este exclus ca un număr atât de mare dintre aceştia să încalce intenţionat legislaţia în vigoare', se mai arată în documentul amintit.

×